Trabzonspor hediye etti

Fenerbahçe, geçen hafta Mersin İdmanyurdu'na 3 gol attı. Mersin İdmanyurdu'nun durumu ve şekli malum! Ama herkes sarı-lacivertli takımı göklere çıkardı. Peki Trabzonspor bu Fenerbahçe'ye ne yapabilirdi? En...

Fenerbahçe, geçen hafta Mersin İdmanyurdu'na 3 gol attı. Mersin İdmanyurdu'nun durumu ve şekli malum! Ama herkes sarı-lacivertli takımı göklere çıkardı. Peki Trabzonspor bu Fenerbahçe'ye ne yapabilirdi? En kötü berabere kalır mıydı? Kalırdı!Neden çünkü Fenerbahçe'nin iki özelliği var:
1-Rakip takım hücuma kalktığında topla oynayan en yakın futbolcuya taktik faul yapıp oyunu durduruyorlar. Türkiye'de de hakemler bu taktik faulü yiyorlar. 
2-Fenerbahçe'ye hücumda kesinlikle boş alan bırakmayacaksın. Topla ayağa oynayarak çok çabuk çıkacaksın. 
Trabzonspor dün bunu yapabilir miydi? Eğer dikkatli bir teknik direktörü olsaydı yapardı.Trabzonspor sol tarafta Alper Uludağ diye bir oyuncu oynattı. Fenerbahçeliler orayı otoban yaptılar. Bu oyuncunun bir de sarı kartı var. Hani voleybolda vardır ya; bir oyuncu topu çıkaramaz, maden bulursunuz, topu hep onun üstüne üstüne oynarsınız. 
Fenerbahçe bu oyuncunun üzerine oynamaya başladı. Peki kenarda teknik direktör Sadi Tekelioğlu ne yaptı? Yahu kardeşim adamın atılacağı belli, oyundan alsana! O seyrediyor. Oyuncu oyundan atılıyor. Teknik direktörlük uçak kullanmak gibidir. Uçağı kullanamazsan çakılır. Tekelioğlu oyuncu değiştirmek için illa da ikinci yarıyı bekledi. İyi bir teknik adam gerekiyorsa ikinci dakikada bile oyuncu değiştirir. 
Teknik direktör Sadi Tekelioğlu ikinci yarıda doğru oyuncuları çıkarıp, doğru oyuncuları oyuna sokarak Trabzonspor'u normale döndürdü. Ama artık iş işten çoktan geçmişti. Yani dünkü maçı göstere göstere oyundan atılan Alper Uludağ ve ona bu imkanı sağlayan hocası Sadi Tekelioğlu tarafından Fenerbahçe'ye hediye etmiştir. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yıldızların farkı ortaya çıktı 13 Mayıs 2024 | 630 Okunma Kendi ipini çekti 07 Mayıs 2024 | 933 Okunma ‘Çekil arkadaş top oynayalım’ 06 Mayıs 2024 | 550 Okunma Senin aldığın para helal değil 28 Nisan 2024 | 818 Okunma Şampiyonluk böyle kaleci ister 27 Nisan 2024 | 446 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar