Seçim sonrası “ekonomide değişim”

Piyasaların seçim sonrasındaki temel beklentisi, ekonomideki dengelenme yani cari açıkta meydana gelen düşüşle beraber, başta üretim yapısında ne tür değişimler gerçekleştirileceği. Orta vadede...

Piyasaların seçim sonrasındaki temel beklentisi, ekonomideki dengelenme yani cari açıkta meydana gelen düşüşle beraber, başta üretim yapısında ne tür değişimler gerçekleştirileceği.

Orta vadede ekonomik potansiyelin kullanılması ve zorunlu olarak düşük büyümenin hedeflenmesinden kurtulmak için yani sürdürülebilir büyüme hedefi için ekonomik değişimin gerçekleştirilmesi artık zorunlu bir durum.

SEÇİM SONRASI: EKONOMİDE DEĞİŞİM

Seçim sonrası dönemde seçimsiz 4 yıldan fazla bir sürenin olması yapısal anlamda ekonominin üretim yapısını değiştirecek adımlar için de uygun bir zaman dilimine işaret ediyor.

Açıklanan Yeni Ekonomi Programı’nda üç temel başlıktan biri olan ekonomide “değişim” ekseninde makroekonomik göstergelerde değişim için yapılacaklar açıkça belirtilmiş. Bu değişim ile birlikte cari açığın ekonomide tetikleyeceği olası dış finansman ihtiyacı ve bundan kaynaklanan yüksek faiz, yüksek enflasyon ve kur artış olasılığının azalması önemli.

Dolayısıyla, ekonomide faiz-kur- enflasyon döngüsünün belli sıklıklarla harekete geçmemesi ekonomideki değişimin belki de en somut göstergesi olacak. Çünkü Türkiye bu sarmalı sürekli yaşıyor ve bu sarmal makroekonomide oluşan tüm dengeleri olumsuz anlamda değiştirdiği gibi mevcut kazanımları da götüren bir süreç olarak karşımıza çıkıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Enerjide arz ve talep güvenliği 07 Ekim 2021 | 118 Okunma Küresel enerji arz güvenliği krizi mi? 04 Ekim 2021 | 62 Okunma Dünyada doğal gaz sorunu 30 Eylül 2021 | 155 Okunma Enerji arz güvenliğinin önemi 27 Eylül 2021 | 91 Okunma Türkiye Paris anlaşmasını imzalıyor 23 Eylül 2021 | 186 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar