İstanbul seçimi sonrası ekonomi gündemi

Son dönemlerde küresel piyasalarda belli siyasi riskler olmasına rağmen ekonomi tarafına bakıldığında pozitif bir havanın hakim olduğu görülüyor.Şöyle ki,ABD Merkez Bankası FED’in, son toplantıda faiz...

Son dönemlerde küresel piyasalarda belli siyasi riskler olmasına rağmen ekonomi tarafına bakıldığında pozitif bir havanın hakim olduğu görülüyor.

Şöyle ki,

ABD Merkez Bankası FED’in, son toplantıda faiz kararında bir değişiklik yapmamasına rağmen Temmuz ayı sonunda yapacağı toplantıda faiz indirimine gideceği yüksek bir olasılık olarak görülmektedir. Bu kapsamda faizlerdeki olası indirim kararının başta gelişmekte olan piyasalar olmak üzere tüm dünya piyasalarını olumlu etkilemesi beklenmektedir.

Dünyada ülkeler arasında çok yüksek miktarda gezen fonlar mevcut. Şu anda faizlerin düşme eğiliminde olması ve bazı ülkelerde negatif faiz oranları nedeniyle bu fonları ülkeye çekebilmek önemli bir fırsat. Bu açıdan söz konusu kaynakları çekebilen ülkeler için de fırsatı avantaja dönüştürmenin tam zamanı diyebiliriz.

PEKİ OLASI RİSKLER NELERDİR?

Olası siyasi risklerden birini bu dönemde çok konuşulan ve İran-ABD arasında Hürmüz Boğazı’nda her gün dozajı daha da artan gerginlik oluşturuyor. Hatta savaş noktasına gelen söylemler ve somut adımların dünya enerji piyasaları için olduğu kadar ekonomi için de önemli bir risk taşıdığı görülmektedir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Enerjide arz ve talep güvenliği 07 Ekim 2021 | 118 Okunma Küresel enerji arz güvenliği krizi mi? 04 Ekim 2021 | 62 Okunma Dünyada doğal gaz sorunu 30 Eylül 2021 | 155 Okunma Enerji arz güvenliğinin önemi 27 Eylül 2021 | 91 Okunma Türkiye Paris anlaşmasını imzalıyor 23 Eylül 2021 | 186 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar