'Bu şahsın sürece hiçbir katkısı yok'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna-Hersek dönüşü konuştu: Demirtaş'ın çözüm sürecine desteği var mı? Başkan olup olmamam da onun elinde değil. Buna halk karar verir. Aldığın oy oranı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna-Hersek dönüşü konuştu: Demirtaş'ın çözüm sürecine desteği var mı? Başkan olup olmamam da onun elinde değil. Buna halk karar verir. Aldığın oy oranı belli

Havasıyla, suyuyla, Toprağıyla, taşıyla, Ormanıyla, kuşuyla Ve telaşsız akan zamanıyla...
İnsana yaşama sevinci veren Saraybosna'ya yaptığımız günübirlik ziyaretin dönüş yolunda -her zaman olduğu gibi- uçağın ön bölümünde Cumhurbaşkanı Erdoğan'la bir araya geldik.
Konu: Yine her zaman olduğu gibi, geziyi değerlendirmek ve Cumhurbaşkanı'nın güncel konular ile gelişmelere ilişkin görüşlerini öğrenmek.

***


Önce Erdoğan'dan Saraybosna izlenimleri:
Bosna-Hersek Federasyonu'nda işler daha iyiye gitmeye başladı. Devlet Başkanlığı Konseyi'nin üç üyesi (Sırp, Hırvat ve Boşnak) ilişkiler çok iyi.
Konsey'in Boşnak Üyesi olan Bakir İzzetbegoviç hem partisinin tabanında, hem de halkta büyük desteğe sahip. Ülkede yakın bir gelecekte seçim olmadığı için derlenip toparlanma dönemine girebilirler.
Ekonomiye gelince, Bosna-Hersek su ve orman zengini. Ama bunları değerlendirebilecek yatırım yok. Çünkü kaynak yok. Ben hem onlara, hem de işadamlarımıza Yap-İşlet-Devret modeliyle hem su kaynaklarını değerlendirecek barajlar inşa edebileceklerini, hem de orman ürünlerini değerlendirebilecek tesisler kurabileceklerini tavsiye ettim. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İnsan onuruna yakışır bir dünya kurmalıyız 27 Eylül 2019 | 72 Okunma S-400’ler barış ve güvenliğimiz için 15 Temmuz 2019 | 76 Okunma Japonya ve Çin ile önemli adımlar attık 04 Temmuz 2019 | 131 Okunma Gelin barış koridorunu inşa edelim 01 Temmuz 2019 | 66 Okunma İnfaz emrini verenin peşindeyiz 13 Kasım 2018 | 4.437 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar