Siyasal İslam!

Devletin resmi tarikatı “Menzil”in her gün yeni haberlerini okuyoruz. Siyasal İslamcılık doğal olarak örgütlenmesini tarikatlar, cemaatler üzerinden yürütüyor. Fethullah’la kavga ne zaman, hangi gerekçeyle...

Devletin resmi tarikatı “Menzil”in her gün yeni haberlerini okuyoruz. Siyasal İslamcılık doğal olarak örgütlenmesini tarikatlar, cemaatler üzerinden yürütüyor. Fethullah’la kavga ne zaman, hangi gerekçeyle çıktı ona bakalım. İlkesel bir ayrılık mıydı söz konusu olan, çıkar çatışması mı? Hepimiz biliyoruz ki, eğer Erdoğan iktidarı daha çok paylaşsa, yola çıkıştaki koalisyon devam ederdi. Yarın dengeler bozulursa Menzil de “METÖ” olur. Tüm cemaat ve tarikatlar siyasal örgütlerdir. Tehlikelidir. Devleti kendi anlayışları doğrultusunda yönetmek isterler. Her türlü numarayı yaparlar. Siyasal İslam derin pragmatizm (yararcılık) içeren, hileyi amaca giderken meşru gören anlayıştır. Hiçbir ilkesi olmayan, kolayca kılıktan kılığa giren siyasal İslamcılarla mücadelenin güçlüğü buradan gelir.
Bazen kravatlı, elinde rakı kadehiyle görürsünüz onları. Kimi zaman CEO olarak şirket başında, bazen dershane öğretmeni olarak çıkar karşınıza. Hekim olur örneğin. Bakarsınız akademik sıfatları üst üste yığmış ekranlarda boy gösterir. Bu kişilerin ortak özelliği “liberal” tezlerin arkasına gizlenmeleridir. Onlarla başa çıkmanın tek yolu, sağlıklı zihinle “ilericilik/gericilik” farkını tahlil etmiş olmaktır. Aksi halde demokrasi oyunu içinde kendinizi “Abant Platformu” kürsüsünde bulabilirsiniz.
Gericiliğe ilkesel olarak karşı çıkarsanız risk ortadan kalkar. Siyasal İslamcı ne denli “liberal” parıltılı cümleler kursa da, kendini ele verir. Kolayca “ateist” kılığına giren bu kişiler, söz konusu “devrimcilik” olunca gizlenemezler. Fethullahçılarla defalarca bunu sınadık. Bize tarikatları “sivil toplum kuruluşu” diye satmaya çalıştıkları tartışmaları anımsayın. Zaman gazetesinde, Samanyolu’nda neler yazıldı, söylendi; belleğinizi yoklayın.
Menzi...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhuriyet okuruna veda 05 Nisan 2021 | 1.988 Okunma İflas 25 Mart 2021 | 1.632 Okunma İstanbul Sözleşmesi erkekleri de yaşatır! 22 Mart 2021 | 456 Okunma Vicdan terazisine güvenmek 18 Mart 2021 | 831 Okunma 12 Mart’ı doğru okumak 15 Mart 2021 | 409 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar