Papağan cinayeti azmettiricisi Acun ve suç ortakları!

Andy Warhol, “Herkes bir gün on beş dakikalığına şöhret olacak” derken bugünleri önden görmüştü. Bilişim olanaklarının gelişmesi, görünür olmanın kolaylaşması herkesi...

Andy Warhol, “Herkes bir gün on beş dakikalığına şöhret olacak” derken bugünleri önden görmüştü. Bilişim olanaklarının gelişmesi, görünür olmanın kolaylaşması herkesi geçici, yanıltıcı biçimde şöhret sahibi yapıyor.
Özel televizyonların yaygınlaşmasıyla şöhret zehirlenmesi yaşayan çok insan gördük. Piyasa iktisadının getirdiği koşullar, olanaklar çok insanı felakete sürükledi.
Acun dönemin ruhunun en güzel örneği! Hangi ticari deha, yetenekle televizyon kanalı sahibi olacak maddi birikimi sağladı belli değil. Belli de, değil! Kendisi ve ekibi AKP yanaşmalığından Adnan Hoca müritliğine, FETÖ ile garip ilişkilere pek becerikliler doğrusu.
Acungiller için etik değer, ölçü söz konusu değil. Fırsat buldukları her an güç odaklarıyla haşır neşir olmaktalar. Bir bakarsınız RTE’nin top arkadaşı oluverir mesela. Sorun elbet bu tipler değil, onları vitrine çıkaran, kutsayan, örnek haline getiren çürümüş düzende.
Televizyonculuk ürkütücü, diyebilirim ki tiksindirici rekabet ortamıdır. Toplumsal yarar sağlamak amacıyla çıktığınız yolda bir bakarsınız oyun dışı kalmışsınız. Her sabah karne aldığınız için, sürekli ilgi çekmek, izlenmek zorundasınızdır. Kendini korumak güçtür elbet bu ortamda.
Acun için bu meslek uygun. Eğer ilken yoksa, amacın şöhret ve paraysa, hedefe giderken her yol mubahtır. Murat Özdemir denen papağan katilinin öyküsü burada başlar. Bu ruhsal sorunlu adamı ekrana çıkaran, durumu anlaşıldığı halde ısrar eden kişi Acun’dur. (Meraklısı TV8’e baksın. Yemek programlarında garip davranışlar sergileyen biridir söz edilen. Duyarlı Cumhuriyet okuru bu saçmalıkları izlemediği için bu açıklamayı yapıyorum.)
Adına “Rea...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhuriyet okuruna veda 05 Nisan 2021 | 1.988 Okunma İflas 25 Mart 2021 | 1.632 Okunma İstanbul Sözleşmesi erkekleri de yaşatır! 22 Mart 2021 | 456 Okunma Vicdan terazisine güvenmek 18 Mart 2021 | 831 Okunma 12 Mart’ı doğru okumak 15 Mart 2021 | 409 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar