O fotoğraf!

19 Mayıs’ın yüzüncü yıl törenleri için Samsun’da verilen fotoğraf ibretlikti. Erdoğan başkanlık düzenini meşrulaştırmak ve 2023’te nasıl bir ülke yaratmak istediğini göstermek için kaçırmadı fırsatı...

Sağcıdır o fotoğraf. Yani piyasacıdır, dincidir, milliyetçidir, erkektir, tek tiptir! İkinci Yenikapı vakasıdır! Kılıçdaroğlu o fotoğrafa niye girdi?
Yazık ki soruyu tersten sormak doğru olan: “Girmeseydi nasıl kara kampanya olurdu?” Hemen iktidarın basını, “Milli birlik ve bütünlük fotoğrafından kaçan CHP lideri” türü başlıklar atar, iftarlarda ve salı toplantısında Erdoğan ağzına geleni söylerdi. “Siyasetten neden kaçıyor insanlar” sorusunun yanıtı da o fotoğraftadır. Kılıçdaroğlu daha bir ay önce kendini öldürmek isteyenlere alkış tutanlarla, dokunulmazlığını kaldırarak onu içeri atmak isteyenlerle bir arada bulunmak zorunda kaldı! Neden? Milli ruh!
Milli meseleler her şeyin üstündedir, vurgusu/algısı yüzünden. İyi de “Türk tipi başkanlık sisteminin” başı, KK’yi milletten saymıyor ki! Elbette sadece onu değil; Cumhuriyetçileri, Kürtleri, Alevileri, sosyalistleri, laik kadınları, Müslüman olmayanları ve aklına yatmayan herkesi! O halde bu maskeli baloya neden katlanılır ki?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhuriyet okuruna veda 05 Nisan 2021 | 1.993 Okunma İflas 25 Mart 2021 | 1.634 Okunma İstanbul Sözleşmesi erkekleri de yaşatır! 22 Mart 2021 | 456 Okunma Vicdan terazisine güvenmek 18 Mart 2021 | 832 Okunma 12 Mart’ı doğru okumak 15 Mart 2021 | 411 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar