Yargı bağımsızlığı niçin gereklidir?

Cumhuriyet yazarı Emre Kongar bu hafta 'Yargı bağımsızlığı niçin gereklidir?' başlıklı yazısını kaleme aldı.

Gerek filozoflar ve yazarlar gerek siyasal bilimciler gerekse idealist politikacılar, Demokratik Rejim için, Yasama, Yürütme ve Yargı erklerinin birbirlerinden bağımsızlığını gerekli koşul olarak öne sürmüşlerdir.

Bunun en önemli nedeni, seçimle iktidara gelenlerin, Demokratik Rejimi, kendi çıkarları için istismar etmelerini engellemektir.

Bütün bir Demokratik Rejim tarihi, Demokrasinin ilkelerini ve yöntemlerini kullanarak seçimle iktidara gelen otokratların, bu ilkeleri ve yöntemleri, kendi çıkarları için istismar ederek Demokrasiyi yozlaştırmalarına ilişkin örneklerle doludur.

İnsanlığı İkinci Dünya Savaşı cinayetine sürükleyen NAZİ Almanya ve FAŞİST İtalya olayları, seçimle iktidara gelenlerin Demokratik Rejimi katletmelerinin en belirgin örnekleridir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yumuşama aldatmacası 05 Mayıs 2024 | 253 Okunma İktidarın Taksim inadı 30 Nisan 2024 | 144 Okunma 1 Mayıs 2024 28 Nisan 2024 | 115 Okunma Belediyeler demokrasiyi yeniden kurabilir mi? 26 Nisan 2024 | 97 Okunma ‘Bir Kent Lokantası’na yenilmek!’ 25 Nisan 2024 | 412 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar