İntihar sendromu?

Öyle bir siyasal iktidar düşünün ki, bütün dünyada kutlanan kadın hakları gününde, kadın hakları için gösteri yürüyüşü yapan kadınları karşısına alsın:...

Öyle bir siyasal iktidar düşünün ki, bütün dünyada kutlanan kadın hakları gününde, kadın hakları için gösteri yürüyüşü yapan kadınları karşısına alsın:
Güvenlik güçlerini üstlerine saldırtsın ve onları gösteri sırasında okunan ezana saygısızlıkla suçlasın.

***

Öyle bir siyasal iktidar düşünün ki, çok kötü bir ekonomi yönetimi ile ülkenin bütün kaynaklarını bitirsin, milli parasının değerini birkaç kat düşürsün, herkesi fakirleştirsin:
Sonra da bu ekonomik krizin dışardan yapılan saldırılar sonucunda ortaya çıktığını iddia etsin.

***

Öyle bir ekonomik kriz düşünün ki, siyasal iktidar domates, patlıcan, biber fiyatları üzerinden kendisine komplo düzenlendiğini iddia etsin:
Devlet manavlık, kasaplık yapmaz” diyerek sattığı bütün devlet kurumlarına karşı ve karşın, sebze tanzim satışları düzenlesin.
Sonra da bu kuyrukları “Varlık kuyruğu” olarak nitelesin.

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Belediyeler demokrasiyi yeniden kurabilir mi? 26 Nisan 2024 | 29 Okunma ‘Bir Kent Lokantası’na yenilmek!’ 25 Nisan 2024 | 400 Okunma İdam fermanı, 23 Nisan Bayramı ve çocuk istismarı 23 Nisan 2024 | 61 Okunma Adaletsizlikler iktidarı zorluyor 21 Nisan 2024 | 142 Okunma Yeni anayasa tuzağı 19 Nisan 2024 | 214 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar