İktidar zehirlenmesi sitokin fırtınası ürettiğinde?

Bağımsız Yargı’nın yok edilmesi ve yargının siyasal iktidarın sopası olarak kullanılması, Demokratik Rejimin, kendini koruması beklenen yargı tarafından saldırıya uğramasına, yani bir Sitokin Fırtınası ile karşı karşıya kalmasına ve çökmesine yol açar.

Bütün siyasal partiler topluma hizmet için kurulur...

Bütün iktidarlar da halkın, milletin en yüksek düzeydeki hizmetkârlarıdır.

Fakat ne yazık ki “Her iktidar yozlaşır, mutlak iktidar ise mutlaka yozlaşır.”

İktidar sahipleri, yeterli ahlaka sahip değillerse, demokratik değerleri yeterince içselleştirmemişlerse, ellerindeki gücü, sadece iktidarın nimetlerinden yararlanmak ve iktidarlarını sürdürebilmek için kullanmaya başlayabilirler.

Demokratik rejimler, bu yozlaşmaya karşı kendilerini korumak için siyasal iktidarlardan bağımsız olan bir Yargı Kurumu oluşturmuşlardır:

Bu rejimlerde, siyasal iktidarların bütün eylem ve söylemleri, Anayasalara, Temel İnsan Hak ve Özgürlüklerine uygunluk açısından Bağımsız Yargı tarafından denetlenir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Belediyeler demokrasiyi yeniden kurabilir mi? 26 Nisan 2024 | 29 Okunma ‘Bir Kent Lokantası’na yenilmek!’ 25 Nisan 2024 | 400 Okunma İdam fermanı, 23 Nisan Bayramı ve çocuk istismarı 23 Nisan 2024 | 61 Okunma Adaletsizlikler iktidarı zorluyor 21 Nisan 2024 | 142 Okunma Yeni anayasa tuzağı 19 Nisan 2024 | 214 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar