Hamas-Netanyahu savaşı kime yarar?

Cumhuriyet yazarı Emre Kongar bu hafta 'Hamas-Netanyahu savaşı kime yarar?' başlıklı yazısını kaleme aldı.

Bir cinayet, bir saldırı, bir savaş, kimin işine yarıyorsa, büyük bir olasılıkla ya onun tarafından yapılmış, ya onun tarafından teşvik edilmiş ya da onun tarafından görmezden gelinmiştir.

***

İsrail Devleti İkinci Dünya Savaşı’nda Faşistlerin/Nazilerin Yahudilere yaptıkları soykırım sonrasında, Birleşmiş Milletler’in önerisiyle, bu insanlık suçunu telafi etmek için Ortadoğu’da, Filistin toprakları üzerinde, tek taraflı bağımsızlık ilanı ile kurulmuştu.

İsrail Devleti, kuruluşundan bu yana Arap ülkeleri tarafından kabul edilmedi ve sürekli olarak bu ülkelerle savaş halinde yaşadı.

Önceleri Osmanlı egemenliğinde olan, sonradan İngiltere’nin yönetimine geçen Filistin bölgesinde (Yahudiler tarafından satın alınan topraklar gerekçe gösterilerek) kurulmuş olan İsrail, bütün dünyada Yahudilere yapılan kimlik saldırılarının (yani nefret suçlarının) da hedefi oldu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İktidarın Taksim inadı 30 Nisan 2024 | 144 Okunma 1 Mayıs 2024 28 Nisan 2024 | 114 Okunma Belediyeler demokrasiyi yeniden kurabilir mi? 26 Nisan 2024 | 94 Okunma ‘Bir Kent Lokantası’na yenilmek!’ 25 Nisan 2024 | 409 Okunma İdam fermanı, 23 Nisan Bayramı ve çocuk istismarı 23 Nisan 2024 | 66 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar