‘Gelenekçi-liberal’lerin 3 saptırması ve 4 darbesi-13

Osmanlı’dan bu yana, yukardan aşağı doğru yapılan reformlarla toplumu çağdaşlaştırma çabalarına karşı çıkan, bilinçlenmemiş ve özgürleşmemiş kalabalıkların din...

Osmanlı’dan bu yana, yukardan aşağı doğru yapılan reformlarla toplumu çağdaşlaştırma çabalarına karşı çıkan, bilinçlenmemiş ve özgürleşmemiş kalabalıkların din ve milliyet değerlerini istismar eden “Gelenekçi-Liberal” cephe, aslında büyük çelişkileri içinde barındıran bir aldatmacalar ve sivil darbeler zinciri üzerine kuruludur.
1) Liberallikleri aldatmacadır:
Toplumu Din/Tarım döneminde tutmak istedikleri için, siyasal, kültürel ve ekonomik atılım yapmak isteyen yöneticilerin denetimindeki devlete karşı “Liberallik” adı altında direnirler.
Devlet eliyle toplumun çağdaşlaştırılmasına karşı olduklarından, “Devlet-Halk” veya “Devlet-Millet” karşıtlığı üzerine, sureta halktan veya milletten yana görünüp sözde “Liberal” sloganlar geliştirirler.
Oysa asla “Liberal” değildirler; iktidara geldikleri anda despotlaşırlar.
2) Gelenekçilikleri saptırmadır:
“Geleneklerimiz”, “Milli ve yerel değerlerimiz” gibi nitelemelerle, aslında mezhepçilik yaparlar.
3) Demokratlıkları aldatmacadır:
Temel hak ve özgürlükleri sadece kendileri için ister ve savunurlar.
“Milli İrade” kavramını, sadece kendileri gibi düşünenler için, başkalarının temel hak ve özgürlüklerini yok sayarak kullanırlar.
İfade özgürlüğüne, muhalefet özgürlüğüne, medya özgürlüğüne, yasama, yürütme ve yargı kuvvetlerinin ayrılığına, evrensel hukuka ve bağımsız adalet mekanizmasına inanmazlar.

*** Bu saptırmaları yapan “Gelenekçi- Liberaller”, ik...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Belediyeler demokrasiyi yeniden kurabilir mi? 26 Nisan 2024 | 35 Okunma ‘Bir Kent Lokantası’na yenilmek!’ 25 Nisan 2024 | 400 Okunma İdam fermanı, 23 Nisan Bayramı ve çocuk istismarı 23 Nisan 2024 | 61 Okunma Adaletsizlikler iktidarı zorluyor 21 Nisan 2024 | 142 Okunma Yeni anayasa tuzağı 19 Nisan 2024 | 214 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar