Utanmadan seyrettim

Tiyatroyla sorunum var: Oyuncular rol kestiğinde, yani rollerini 'yaşamak' yerine, 'gibi' yaptıklarında utanıyorum. O anda sahneye dahi bakamıyorum. Niye? Bilmiyorum... Bu yüzden 21'inci yaşını kutlamakta olan İstanbul Tiyatro Festivali'ne de...

Tiyatroyla sorunum var: Oyuncular rol kestiğinde, yani rollerini 'yaşamak' yerine, 'gibi' yaptıklarında utanıyorum. O anda sahneye dahi bakamıyorum. Niye? Bilmiyorum... Bu yüzden 21'inci yaşını kutlamakta olan İstanbul Tiyatro Festivali'ne de pek ilgi göstermedim.
Ama bir arkadaşım, Ataşehir'deki DasDas adlı mekanda oynayan When in Rome (Roma'dayken) piyesini hararetle önerince... Bir umut yola koyuldum. İyi ki gitmişim.
Piyesin adı "Roma'dayken, Romalı gibi davran" tabirinden geliyor. Yani "bulunduğun ortaya uyum sağla..." Aynı isimle film de var. Bizde Aşk Çeşmesi başlığıyla gösterilmişti.
"Oyunu anlatarak zevkinize limon sıkmayacağım" diyeceğim ama... Aslında anlatacak fazla bir şey yok: Kostüm yok, dekor yok.
Konu desen sıradanın sıradanı...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şeyhül Muharririn 12 Kasım 2018 | 913 Okunma Cenaze marşı 11 Kasım 2018 | 711 Okunma Milyar dolarlık arayış 10 Kasım 2018 | 4.314 Okunma Kaşıkçı niye öldürüldü? 04 Kasım 2018 | 5.696 Okunma Bellek dostu yazı tipi 03 Kasım 2018 | 245 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar