Modern Fenerbahçe

Her yöneticinin potansiyeli bellidir. Neleri iyi yaptıgı, nerelerde yetersiz kaldıgı üç-bes yıl içinde ortaya çıkar. Vizyonu, yönetim tarzı, takıntıları anlasılır. Baskan Aziz...

Her yöneticinin potansiyeli bellidir. Neleri iyi yaptıgı, nerelerde yetersiz kaldıgı üç-bes yıl içinde ortaya çıkar. Vizyonu, yönetim tarzı, takıntıları anlasılır.
Baskan Aziz Yıldırım'ın da beceri repertuvarı dört yıl içinde belli olmustu. Stat yapmak, kulübe para kazandırmak gibi islerde mahirdi. Geçmiste gördügümüz "F.Bahçe'yi kullanan" baskanlardan degildi.
Ancak önemli bir eksigi vardı: Taraftarın asıl önemsedigi konu olan futbolun yönetiminde yetersizdi. Yanlıs hocalar, yanlıs oyuncular, kaçan kupalar, Avrupa'da nal toplamalar...
2002-2003 sezonunda durumu "Betondan anlıyor ama futboldan anlamıyor" diye özetlemistim.
Böyle düsünen baskaları da vardı. Aziz Yıldırım'ın yönetim kadrosunda yer almıs bir isadamı bana aynen söyle demisti: "Aziz Bey, baskan degil, tesislesmeden veya gelir artırma projelerinden sorumlu baskan yardımcısı olmalıydı..."
Kulübe artık yeni bir baskan seçilmesi gerekiyordu. Ancak F.Bahçe Kongre üyeleri, akıl almaz bir aymazlıkla, her seyin apaçık ortaya çıktıgı 2008 yılı ve sonrasında da Aziz Yıldırım'ı seçerek, kulübe en azından 10 yıl kaybettirdiler.
Hatta bu yüzden "Seçmenin kolektif zekâsından söz edilir... Aziz Yıldırım vakası ise seçmenin kolektif suursuzluguna örnektir" diye yazmak zorunda kaldım.
Gelelim bugüne... Yeni Baskan Ali Koç'tan iki talebim var. Kendim için degil, kulüp için... Ilkini yapmak kolay ama benimsemek zor. Ikincisini benimsemek kolay ancak layıkıyla uygulamak zor. Iste taleplerim:
1) Baskanın yönetim süresini dört yıla çıkarın... Seçim mutlaka iki turlu olsun, baskan yüzde 51+ ile seçilebilsin...
Aynı kisi iki dönemden fazla baskan seçilemesin...
2) Fenerbahçe'nin kurum kültürüne uygun kapsamlı bir yönetim modeli kurun. Aziz Yıldırım'ın pedersahi yönetimi tarihe karıssın; kurumsallasma islemeye baslasın. Baskan ve arkadasları 'gelecegi' yönetsin; gündelik isleri profesyoneller yapsın. Velhasıl baskan orkestra sefi olsun; keman veya obua çalmaya kalkısmasın.
B...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şeyhül Muharririn 12 Kasım 2018 | 911 Okunma Cenaze marşı 11 Kasım 2018 | 710 Okunma Milyar dolarlık arayış 10 Kasım 2018 | 4.312 Okunma Kaşıkçı niye öldürüldü? 04 Kasım 2018 | 5.696 Okunma Bellek dostu yazı tipi 03 Kasım 2018 | 243 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar