Ekmek kitabı 2550 lira

Geçen gün Remzi'ye girerken gördüm: Bes ciltlik takım vitrinde kuzu gibi yatıyordu. Nihayet Türkiye'ye gelmis. Fiyatını sordum: "2550 lira" dediler. Yutkundum. Alan oldu mu? Bodrum'daki bir otel sahibine göndermisler. Taksit yapıyor musunuz?...

Geçen gün Remzi'ye girerken gördüm:
Bes ciltlik takım vitrinde kuzu gibi yatıyordu. Nihayet Türkiye'ye gelmis. Fiyatını sordum: "2550 lira" dediler. Yutkundum.
Alan oldu mu? Bodrum'daki bir otel sahibine göndermisler. Taksit yapıyor musunuz? "En fazla dört" dediler.
Yine yutkundum.
Birkaç hafta önce ekmege kafayı taktıgımı yazmıstım. Internetten ekmek konulu, yerli-yabancı kitaplara bakıyorum. O da ne? Nathan Myhrvold ve takımı bu kez de Modernist Bread'i çıkarmıs. ("Yenilikçi Ekmek" diye çevrilebilir.) Nathan Myhrvold (d.1959) yasayan en büyük zekalardan... Yıllarca Microsoft'un teknoloji müdürlügünü yaptı. Üniversiteye 14 yasında giren Myhrvold'un ilgi alanları arasında astronomi, fosil bilimi de var. Saka degil, makaleleri ciddi bilimsel dergilerde yayınlanıyor.
Patent ticareti yapan Myhrvold'un hobilerinden biri de yemek. Fransa'dan yemek diploması var. Microsoft'ta çalısırken hafta sonunda uçaga atlayıp Ispanya'ya gider, Sef Ferran Adria'nın El Bulli lokantasında yemek yiyip dönermis.
Seattle yakınında kurdugu yemek laboratuvarında, bilimsel yöntemleri kullanarak en iyi pizzayı, en iyi hamburgeri pisirmeye çalısıyor. Bir ara orada verdigi yemek davetleri ABD'deki en havalı olaydı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şeyhül Muharririn 12 Kasım 2018 | 913 Okunma Cenaze marşı 11 Kasım 2018 | 711 Okunma Milyar dolarlık arayış 10 Kasım 2018 | 4.314 Okunma Kaşıkçı niye öldürüldü? 04 Kasım 2018 | 5.696 Okunma Bellek dostu yazı tipi 03 Kasım 2018 | 245 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar