Yaparsa şaşırmam

Akşam Gazetesi Yazarı Emin Pazarcı'nın bugünkü (24.03.2022)''Yaparsa şaşırmam'' başlıklı yazısı.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde gelinen noktaya bakın: Kremlin Sözcüsü Peskov, Putin'in gerekirse nükleer silah kullanmaktan bile kaçınmayacağını söyledi.

Çok tehlikeli, dünyanın sonunu getirebilecek insanlık dışı bir açıklama bu. Ama söyleyebiliyor işte. Hem de bütün dünyanın gözünün içine bakarak!

Böyle bir şeye cesaret edebilirler mi? Bunu yapabilirler mi? O ayrı bir konu. Ancak, dillendirilmesi bile son derece vahim. Milyonlarca masum insanın hayatına mal olabilecek bir adımı atabileceklerini söylüyorlar. Geçmişte ABD'nin Hiroşima ve Nagazaki'de sergilediği vahşeti tekrarlayabileceklerini net bir dille ortaya koyuyorlar.

Bu zihniyet, insanlık için olduğu kadar bizim açımızdan da çok yakın ve büyük bir tehlike. Rusya'nın Ukrayna ya da yakınlarında gerçekleştireceği nükleer bir saldırı, bizim için tam bir felaket demek!

Ayrıca...

Karşımızda Putin gibi KGB yetiştirmesi, insani değeri bulunmayan, yayılmacı siyaset izleyeceğini açıkça bütün dünyaya ilan eden bir kişilik var. "Olmaz, yapamaz, sıkar" türünden bir ifade kullanmayacağım. Yapısı müsait, "Yapabilir mi?" derseniz, belli olmaz. Yapar mı yapar!

Bugüne kadar Çeçenistan, Gürcistan, Kazakistan ve Suriye'de yaptıkları da neler yapabileceğini gösteriyor zaten. Son Ukrayna örneği ortada: Putin'in "güvenlik endişesi" tam bir yıkım ve sivil katliamına dönüşmüş durumda. Bazı şehirler haritadan silindi. Sivillerin üzerine her gün onlarca füze yağıyor. İşgal uzadıkça ve Ukraynalılar direndikçe, Putin daha fazla acımasız bir portre sergiliyor.

Bizde ise adeta bir futbol maçı gibi izleyenler var bu gelişmeleri...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 644 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.071 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 640 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 675 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 835 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar