Türkiye’ye kirli kumpas

Hatırlarsınız, biz bunları konuştuk, yazdık. Neler olup bittiğini zamanında ortaya koyduk. Nasıl algı operasyonları yürütüldüğünü ve kimin kimlerle IŞ tuttuğunu sık sık dile...

Hatırlarsınız, biz bunları konuştuk, yazdık. Neler olup bittiğini zamanında ortaya koyduk. Nasıl algı operasyonları yürütüldüğünü ve kimin kimlerle IŞ tuttuğunu sık sık dile getirdik.

Nihayet İngiliz Times Gazetesi “Erdoğan’a Uyarı” başlığı altında ağzındaki baklayı çıkardı. Suruç patlamasının “Erdoğan’a uyarı” olması gerektiği yorumunu yaparak, Türkiye’nin önüne bir yol haritası koydu:
1) DAEŞ’le mücadele için Suriye bataklığına gir.
2) Kürtlerle işbirliği yap, NATO’daki müttefiklerinle uyum içinde ol.
Times’ın “Kürtler” dediği de PYD. Daha açık ifadeyle Türkiye’ye karşı silahlanmış olan ve binlerce insanımızı katleden Kandil, KCK ve PKK.
Bunun ne anlama geldiği ise malum: Türkiye’yi, bizzat ABD Genelkurmay Başkanlığı’nın “20 yıl süreceğini” açıkladığı bir mücadele ve bir bölünme sürecinin içine sokmak.
İşte, bize biçmeye çalıştıkları rol bu!
* * *
Şimdi baştan başlayalım…
Nedir DAEŞ? Nasıl doğdu? Ağaç kovuğundan mı çıktı? En önemlisi de bu günlere nasıl geldi?
Bu örgüt ABD ürünü!
Amerika’nın Irak’a yaptığı müdahale sırasında ortaya çıktı. O zamanki adı “İslam Devleti” idi. Sonra “Irak ve Şam İslam Devleti” adını aldı. Nihayet ismini tekrar değiştirip yeniden başa döndü.
Aslında güçlü bir yapı değildi. Liderleri öldürülmüştü. Irak’taki belli kentler dışına da çıkamıyordu.
Bu yapıyı büyüten yine ABD’nin uyguladığı politikalar oldu. Amerika’nın desteklediği Maliki yönetimi, Irak’taki Sünnileri yok saydı. Onların üzerine ağır baskılar yöneltti. Büyük sıkıntılar yaşattı. Durum bu olunca önceleri DAEŞ’le mücadele eden silahlı Sünni gruplar bile saf değiştirdiler. DAEŞ’le işbirliğine gitmek zorunda kaldılar.
Türkiye “yapmayın” dedi. Maliki ve ABD’yi uyardı:
-Böyle giderse bölgesel kaos yaratacaksınız.
Dinleyen kim?
ABD, Maliki’ye desteğini tekrarladı. Türkiye’nin uyarılarının aksine “Maliki yönetiminin arkasındayız” açıklamaları yaptı.
Bunlar büyüdükçe büyüdü. Bu defa Maliki’yi korku sardı. Kendini kurtarmak için cezaevlerini boşaltmak zorunda kaldı.
DAEŞ denilen yapı işte böyle ortaya çıktı!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 645 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.076 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 644 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 676 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 840 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar