Sofrada meze oldu

Kurdu sofrayı, herkesi davet etti. Çok süslü laflar söyledi. Pastayı büyütmekten söz etti. Ama o sofrada CHP sadece meze oldu. Günün sonunda, elde sadece darmadağın ve yağmalanmış bir masa kaldı. Kemal Bey...

Kurdu sofrayı, herkesi davet etti. Çok süslü laflar söyledi. Pastayı büyütmekten söz etti. Ama o sofrada CHP sadece meze oldu. Günün sonunda, elde sadece darmadağın ve yağmalanmış bir masa kaldı.

Kemal Bey, Cumhurbaşkanlığı seçiminde de, TBMM'de de kaybetti. CHP'nin yitirdiklerini etkisiz elemanlar aldı. Davutoğlu, Babacan, Karamollaoğlu ve Uysal'ın adamları Parlamento' ya girdi. CHP'nin deve dişi gibi isimleri dışarıda kaldı. Üstelik yeni bir sofra kurmak için elde malzeme de kalmadı. Kılıçdaroğlu, iflas bayrağını çekti.

O sofradan nemalanan 'şak-şakçı' ve 'kap-kaçcı' kamuoyu araştırma firmaları ise, itibarlarını kaybetse de keselerini doldurdu. Hormonlayıp şişirdikleri İyi Parti ve HDP (Yeşil Sol) eski sistemde olsa, baraj altı kalacaklardı. Yerin dibine gömmeye çalıştıkları MHP ise her ikisinden de fazla oy aldı. Milletvekili bulunmayan 13 ilde daha milletvekili çıkardı.

***

'Olmayacak, olmaz' demiştim. Milletin, ill

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 645 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.076 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 642 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 676 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 840 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar