Rezilliğe bakın, bir de vekil olacak

Yıllardır o çatı altında gazetecilik yaptık. Biz Meclis’te neler gördük, neler… Yaşadığımız garipliklerin haddi hesabı yok. Ancak, bugün olan biten bir başka. Seviye öylesine...

Yıllardır o çatı altında gazetecilik yaptık. Biz Meclis’te neler gördük, neler… Yaşadığımız garipliklerin haddi hesabı yok. Ancak, bugün olan biten bir başka. Seviye öylesine düştü ki, artık yerlerde sürünüyor.

Bazen utanıyorum açıkçası.

Öyle olaylar yaşıyoruz ki, en hafif ifadeyle vekillerimiz doğru söylemiyorlar. Gözünün içine baka baka vatandaşı yanıltıyorlar. Yasama faaliyeti yapmak yerine algı operasyonları yürütüyorlar. Örnek mi istiyorsunuz, mesela CHP sözcüleri çıkıp, “Anayasa değişirse Cumhurbaşkanı Meclis’i feshedebilecek” diyorlar:

-Bu yetki Atatürk’e bile verilmedi.

Oysa, mevcut anayasada da var bu yetki. Açın Anayasa’nın 104. Maddesi’ne bakın. Cumhurbaşkanı’nın yasama faaliyetleriyle ilgili yetkileri arasında “TBMM seçimlerinin yenilenmesine karar vermek” de var.

Bazı hukukçular, bunu “Meclis’i fesih yetkisi” olarak değerlendiriyorlar. Mevcut anayasaya göre, Cumhurbaşkanı, Meclis seçimlerinin yenilenmesine karar verebiliyor ama kendisi seçime gitmiyor.

Bu anayasa değişikliği kabul edilirse eğer…

Cumhurbaşkanı, TBMM’de seçimin yenilenmesine karar verirse, kendisinin görevine de son vermiş sayılıyor. Hem Cumhurbaşkanlığı, hem de TBMM seçimleri için halkın önüne yeniden sandık koyuluyor.

Demek ki…

Söylenenler doğru değil. Bir kaşık suda fırtına çıkarılmaya, halkın kafası bulandırılmaya çalışılıyor.

***

Şimdi gelelim, anayasa değişikliği görüşmeleri sırasında bir bayan milletvekilinin sergilediği akılalmaz tavra…

Görülmedi böyle bir şey TBMM tarihinde!

Hiçbir dönemde bir bayan milletvekili ortaya çıkıp, kendisine oy verenlerin ve bütün bir milletin gözünün içine baka baka bu tür sözler sarf etmedi.

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan, önüne mikrofonu alıp, Genel Kurul’da aynen şu ifadeleri kullandı:

-3 erkek AKP’li vekil, eğer birlikte oy kullanmıyorsanız ve “vallahi anayasayı ihlal etmiyorduk” diyorsanız, 3 erkek bir kabinde ne yapıyordunuz? 3 AKP’li erkek vekilin bir kabinde birlikte ne yaptığını milletimizin bilmeye hakkı var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 644 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.071 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 640 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 675 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 835 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar