PKK’ya silah ve mermi

Sandık yaklaştı, pazar günü oylarımızı kullanacağız. Önemli bir seçimin arifesindeyiz ve önümüzde oldukça ilginç bir tablo var:  Meclis’te 125 sandalyeye sahip bulunan Anamuhalefet Partisi CHP ile...

Sandık yaklaştı, pazar günü oylarımızı kullanacağız. Önemli bir seçimin arifesindeyiz ve önümüzde oldukça ilginç bir tablo var: 

Meclis’te 125 sandalyeye sahip bulunan Anamuhalefet Partisi CHP ile 52 sandalyeli MHP bu seçimin belirleyici unsurları değil. Bir başka ifadeyle onlar seçimin etkisiz elemanları. Pazar günü yapılacak seçimde sonucu belirleyecek asıl parti ve ana aktör, Meclis’te 29 milletvekiline sahip bulunan HDP. 
Çünkü… 
CHP veya MHP’nin oylarındaki 1-2 puan yükselme ya da azalma sonucu etkilemeyecek. İktidarı değiştirmeyecek. Ancak HDP barajı geçerse, Meclis’te bir kilitlenme, kaos ya da koalisyon ihtimali mevcut. 
İşte bu yüzden herkesin gözü HDP’nin üzerinde. AK Parti muhalifleri de umutlarını HDP’ye bağlamış durumda. 
Peki HDP nasıl bir yapı? 
Lafı hiç evirip çevirmeye gerek yok. HDP denilen siyasi parti, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne karşı yapılanmış ve silahlanmış Kandil, KCK ve PKK’nın siyasi uzantısı. Birlikteler, iç içeler, yan yanalar. 
En önemlisi ise, HDP bu yapı içinde en etkisiz elaman konumunda. Asıl karar alıcı ve uygulayıcı taraf, silahlı gücü elinde bulunduran Kandil’deki terör baronları. 
Başbakan Davutoğlu’nun son günlerde dillendirdiği sözler hiç de abartılı değil: 
-Selahattin Demirtaş, demokrasi oyunu oynuyor. HDP’ye verilen her oy, Kandil’e mermi oluyor. 
Evet, aynen öyle… Yaldızları, boyaları, makyajları kazıdığınız zaman ortaya çıkan çarpıcı gerçek bu! 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 645 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.076 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 644 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 676 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 840 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar