Oylasınlar, oynasınlar bakalım

Avrupa Parlamentosu’nda oylama var bugün. “Türkiye-Avrupa İlişkileri” başlıklı karar tasarısı gündeme gelecek. Üyeler, Türkiye ile Avrupa Birliğimüzakerelerinin geçici olarak...

Avrupa Parlamentosu’nda oylama var bugün. “Türkiye-Avrupa İlişkileri” başlıklı karar tasarısı gündeme gelecek. Üyeler, Türkiye ile Avrupa Birliğimüzakerelerinin geçici olarak durdurulmasıyla ilgili teklif konusundaki eğilimlerini ortaya koyacak.

“Evet” oyları fazla çıkıp, tasarı kabul edilirse ne olacak?

Hiçbir şey olmayacak. Çünkü Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye ile müzakereleri durdurmak gibi bir yetkisi yok. Oylama sonucunda “Türkiye ile müzakerelerin durdurulması” eğilimi çıksa bile hukuki bağlayıcılığı olmayacak.

Oylama buna rağmen önemli…

Avrupa Parlamentosu, Türkiye’ye bakışını ortaya koyacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan da işte onun için tepki gösterdi:

-Oylamanın siyasi bağlayıcılığı olmasa da açıkçası verilmek istenen mesajı benim hazmetmem mümkün değildir.

Ardından ekledi:

-Avrupa Parlamentosu’nun böyle bir oylamaya tevessül etmesi dahi, terör örgütlerine kol kanat gerdiğinin, onların yanında saf tuttuğunun ifadesidir.

Aynen öyle!

***

Türkiye’nin AB ile ilişkilerinin hikâyesi ortada:

Zaman zaman kendileri açıklıyorlar. “Türkiye’yi almaya niyetimiz yok” diyorlar. Buna karşılık, çeşitli vasıtalarla sürekli olarak bize ayar vermeye çalışıyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 645 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.076 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 642 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 676 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 840 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar