Kalas at, güçlensin

Viraneler olurdu çocukluğumuzda. Büyüklerimiz 'yaklaşmayın' diye uyarırdı. Bazılarında çatı çökmesin diye güçlendirmek için içeriden kalaslarla destek atılırdı. Ama biz dinlemez, ...

Viraneler olurdu çocukluğumuzda. Büyüklerimiz 'yaklaşmayın' diye uyarırdı. Bazılarında çatı çökmesin diye güçlendirmek için içeriden kalaslarla destek atılırdı. Ama biz dinlemez, içine girer oynardık.

Gecekonduların arasında büyüdük. Hava şartlarından çabuk etkilenirlerdi. Onlarda da genellikle benzer görüntülerle karşılaşırdık. Yıkılan, dökülen yerlere güçlendirmek için sağdan, soldan destekler atılırdı. Şartlar imkân vermediği ve vatandaşta yenisini, daha iyisini yapma gücü bulunmadığı için, hayat genellikle 'güçlendirilerek' sürdürülürdü.

Şimdi tekrar geriye döndük. Yıllar boyunca yürümeyen, Türkiye'nin önünü kesen, tıkaç görevi yapan, herkesin şikâyet ettiği Parlamenter Sistemi, 'güçlendirerek' geri getirmeye çalışıyoruz!

Niye güçlendirerek?

Çünkü lime lime dökülüyordu ve neresinden tutsanız elinizde kalıyordu da ondan.

Güçlendirirsek, 'belki idare eder' diye düşünüyoruz. Tıpkı, hane halkının tepesine çökmesinden korkulup, güçlendir

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 645 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.076 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 642 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 676 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 840 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar