İşte Atatürk ve Afganistan

Okumuş cahil dolu Türkiye. Televizyonlara çıkıp, Afganistan konusunda öyle şeyler söylüyorlar ki, 'eyvah' diye bağırasım geliyor. Tezlerini güçlendirmek için Atatürk'ü kullanmaları ise, tarihi...

Okumuş cahil dolu Türkiye. Televizyonlara çıkıp, Afganistan konusunda öyle şeyler söylüyorlar ki, 'eyvah' diye bağırasım geliyor. Tezlerini güçlendirmek için Atatürk'ü kullanmaları ise, tarihi gerçekleri ayaklar altına alan iğrenç bir istismar!

Söylediklerinin tam tersini yaptı çünkü Atatürk...

Amanullah Han, Afganistan'da reform adımları atacağında 'sakın' dedi. Acele ederse tahtını kaybedeceğini söyledi. Öyle de oldu. İngiliz Ajanı Lawrence devreye girdi. Mollalar ayaklandı. Amanullah Han, kan dökülmemesi için tahtını kardeşi Eneyetullah Han'a bırakıp, ülkesini terk etmek zorunda kaldı. Ama İngilizler, O'nu da yaşatmadı.

***

Tarihi belgelerle sabit bunlar. Ayrıca, Mustafa Kemal'in yakın dostu olan Afgan Kralı Amanullah Han'ın kızı Naciye Sultan, Türkiye'de yaşıyor. Milli Mücadele Kahramanı Fazıl Doğan'ın gelini. Ondan da dinleyebilirler gerçekleri.

Konuştum ben Naciye Sultan'ın kızı Hümeyra Hanım'la

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 645 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.076 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 642 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 676 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 840 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar