İstanbul, Ankara, Yıldırım, Özhaseki

Şaibeler ortaya dökülmüş, demokrasimiz ve seçim sistemi darbe almış, kimin umurunda! Sloganlar havada uçuşuyor: “İstanbul kazandı.” Dikkat edin, seçim sonuçlarından, rakamlardan bahsedilmiyor....

Şaibeler ortaya dökülmüş, demokrasimiz ve seçim sistemi darbe almış, kimin umurunda! Sloganlar havada uçuşuyor: 

“İstanbul kazandı.” 

Dikkat edin, seçim sonuçlarından, rakamlardan bahsedilmiyor. Henüz kesin olmasa da İmamoğlu’nun seçimi aldığı vurgulanmıyor. Yeni bir algı oluşturulmaya çalışılarak “İstanbul kazandı” deniliyor. 

Bence tam tersi! Eğer sonuçlar bu şekilde tescil edilirse, İstanbul kaybetti. Terazinin bir kefesine Binali Yıldırım’ı, diğer kefesine de Ekrem İmamoğlu’nu koyun. İsterseniz bir de siz bakın: Acaba kayıp mı var, kazanç mı? 

Ayrıca, zaten seçimin yenilenme ihtimali söz konusu. Son kararı YSK verecek. Belki İstanbullu yeniden sandık başına giderken “İstanbul kiminle kazanır, kiminle kaybeder?” sorusunun cevabı kafasında daha da netleşmiş olacak!

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 645 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.076 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 642 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 676 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 840 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar