İki bakan, iki tespit

Akşam Gazetesi Yazarı Emin Pazarcı'nın bugünkü (19.05.2022)''İki bakan, iki tespit'' başlıklı yazısı.

Dün, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun narkotik ve uyuşturucu ile mücadele konusunda yaptığı bilgilendirme toplantısındaydık. Önceki gün de Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile birlikte Şırnak'taydık.

Her iki bakanın da 'kirli siyasete' ilişkin tespitleri var. İlginçtir, her ikisinin de öznesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bulunuyor.

Önce Kasapoğlu'ndan başlayalım...

Şırnak'ta basına yönelik olarak yapılan bilgilendirme toplantısında, konu öğrenci yurtlarına geldiğinde Bakan Kasapoğlu araya girdi. 'Yurtlardaki 746 bin yatağımızdan 80 bini şu anda boş' dedi.

Hemen ardından bir soru sordu:

-Hani Türkiye'de yurt yoktu?

Bir siyasi istismar politikasına ve gerçekleri ters yüz edip kirletme faaliyetine dikkati çekti.

Hatırlayın, Türkiye'de öğrenci yurdu yeterli olup fazlası bile bulunmasına rağmen, bir dönem ortalık nasıl da ayağa kaldırılmıştı.! Bunu yapanların başında ise Kemal Kılıçdaroğlu geliyordu!

***
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, Kılıçdaroğlu hakkında söyledikleri ise, yenir yutulur gibi değil...

Narkotik ve uyuşturucu ile mücadele konusunda çok önemli bilgiler verdi. Ancak, hepsi gelen bir soru üzerine Kılıçdaroğlu ve CHP hakkında söylediklerinin gölgesinde kaldı.

Defalarca yazdım bu köşede CHP'nin Atatürk ve fikirlerinden ne kadar uzaklaştığını, nasıl savrulduğunu, değişip dönüştüğünü. Süleyman Soylu, bu değişim ve dönüşüme bir isim buldu. "CHP Atatürk'ün değil, İnönü'nün partisidir. Atatürk'le ilgisi yoktur. İnönü, Atatürk karşıtıdır" dedi.

Bugünkü CHP'nin Türkiye'ye iftira atan bir yapıya büründüğünün altını çizdi.

Ve Kılıçdaroğlu ile ilgili olarak şu ifadeyi kullandı:

-Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı bir dedikodu kumkumasıdır. Yaptıklarının başka bir tanımı yok. Dedikodularla kafalarda istifham oluşturmaya çalışıyor.

Biliyorsunuz Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı'na batılı bir büyükelçi ile yaptığı gizli görüşmeye ilişkin çeşitli sorular sormuştu. "Neler söyledi? Hepsini biliyoruz" diyerek bir ekleme daha yaptı:

-Bir yalan makinesi ile karşı karşıyayız. En yakın arkadaşına "Bu konuyu sana sorarlarsa inkâr et" dediğini de biliyoruz.

Bakan Soylu, ortaya herkesin üzerinde düşünmesi gereken bir de soru bıraktı:

-Niçin bir mücadele yapılıyor? Batının Türkiye'yi istediği gibi dizayn etmesi için mi?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 645 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.076 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 642 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 676 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 840 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar