İhanete bulaştınız

Gelin, MİT TIR’ları meselesine bir de şimdi bakalım. Çünkü bugün dünden çok farklı, görüntü daha da netleşti.  Önce bir noktanın altını çizelim: Başbakan Davutoğlu...

Gelin, MİT TIR’ları meselesine bir de şimdi bakalım. Çünkü bugün dünden çok farklı, görüntü daha da netleşti. 

Önce bir noktanın altını çizelim: 
Başbakan Davutoğlu milyonların önünde yemin ettiğine ve muhatapları da kabul ettiğine göre, o TIR’ların Bayır-Bucak Türkmenlerine gittiğine şüphe yok. Bunun dışında ortaya atılan iddiaların tamamı maksatlı, hepsi hikâye! 
O günlerde Amerika ve Almanya, PYD’ye, yani PKK’ya silah gönderiyordu. Biz de MİT TIR’ları ile Türkmenleri takviye etmeye çalışıyorduk. İlginçtir, ABD ve Almanya’nın yaptıklarına ses çıkarmayanlar, MİT TIR’larını dillerine dolamışlardı. 
Akıllarınca Tayyip Erdoğan ve Hükümet’i sıkıntıya sokuyorlardı. Ama aslında Türkiye’yi ve Suriye’deki Türkmenleri zor durumda bıraktılar. Yetmedi, bilerek ya da bilmeyerek ABD ve Almanya’nın gerçekleştirdiği operasyona hizmet ettiler. 
* * *
Gelişmeleri baştan alıp, daha açık yazalım… 
DAEŞ denilen yapı ortaya çıktığında bazı stratejistler çoğumuza oldukça “uçuk” gelen görüşler ortaya atmışlardı: 
-ABD bölgede bir Kürt koridoru açacak. DAEŞ denilen örgüt de bu amaçla ortaya çıkarılmış bir figüran. 
Ama bu öngörü gerçekleşti! 
Bölgede ilginç gelişmeler yaşandı. DAEŞ, Irak ve Suriye’de pek çok yeri ele geçirdi. İlginçtir, o aşamada ABD’den herhangi bir müdahale olmadı. Hatta sergilenen zulme seyirci kalındığı bile söylenebilir. Nüfus hareketleri gerçekleşti, büyük kitleler Türkiye’ye yöneldi. 
Sonra PKK’nın Suriye kolu olan PYD ortaya çıktı. DAEŞ’e karşı harekete geçirildi. ABD ise, olağanüstü bir hava harekâtına başladı. Bazı yerlerde taş taş üstünde kalmayacak ölçüde ağır bir bombardıman gerçekleştirdi. DEAŞ bölgeden kazındı, yerine PYD yerleşti. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 645 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.076 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 644 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 676 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 840 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar