HDP’lidir, çok görmem

Başbakan Davutoğlu, Anayasa Turu’na çıkıyor. Siyasi parti liderlerini ziyaret edecek; yeni Anayasa için destek isteyecek. Görüşeceği isimler arasında HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da vardı. Ama...

Başbakan Davutoğlu, Anayasa Turu’na çıkıyor. Siyasi parti liderlerini ziyaret edecek; yeni Anayasa için destek isteyecek. Görüşeceği isimler arasında HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da vardı. Ama HDP’den gelen açıklamalarla sıkıntıya girdi.

Görüşme öncesi HDP’li Sırrı Süreyya Önder bir açıklama yaptı. Kendince “büyük laflar” etti. Dedi ki: 
-Başbakan’ın ziyaretinin anlam kazanması ve netice doğurması, ülkenin anayasal zemine çekilmesi ile mümkündür. 
Sonra da ekledi: 
-Yoksa kaçak çayını içer gider. 
Anayasal zemin ve kaçak çay… Nasıl da sırıtıyor yan yana! Önder, bir yandan hukuk diyor, diğer taraftan kanunsuzluktan bahsediyor. Zaten HDP’nin her söylemi bir çelişkiler yumağı değil mi? 
Sırrı Süreyya’nın söyledikleri, seri katilin “hümanizmden” bahsetmesinden farksız. Tam bir HDP klasiği! 
Ama yadırganacak bir durum da değil... 
Çünkü, HDP içinde “kaçakçılığı” ile övünen, bunu bir hak olarak gören isimler var. Biri, PKK’ya silah sevkiyatı yaparken yakalanmış, hakkında zabıt tutulmuştu. Yine HDP milletvekili olan Ferhat Encü ise, kaçakçılığı hak olarak gördüğü için jandarma tartaklamıştı. Gazetelere açıklamalar yapıp, “kaçağa gitmekten” söz etmişti. O da Sırrı Süreyya gibi “kaçak çay sevdasını” attığı tweetlerle duyurmuştu: 
“Elektrikler gelse de bir kaçak çay demlesem. Çay-Kur Genel Müdürlüğü’ne inat.” 
Artık normal karşılıyoruz bunları. Meşreplerinin gereğini yerine getiriyorlar. Moskova’ya koşup, Türkiye’yi Lavrov’a şikayet eden bir zihniyet var karşımızda. Bunlar HDP’lidir, ne etse yeridir. 
* * *
Sırrı Süreyya gibiler “Anayasa” ya da “Anayasal zeminden” söz etmeye devam etsin… 
Destekledikleri, yan yana ve kol kola görüntü verdikleri eşkıya talimatlar yağdırıyor. Bunlar da terör örgütünün internet sitelerinde yayınlanıyor. Vatandaşa “vergi ödemeyin” diye başlayan dayatmalarda bulunuluyor: 
*Çocukları okullara göndermeyin. 
*Devletin bütün kurumları ve çalışanları hedefimizdedir. 
*AKP binaları ve AKP yöneticileri de hedeftedir. 
*Devletin hiçbir memuru, polisi, askeri, bürokratı Diyarbakır’da rahat dolaşmamalı. 
*Barikatlar ve direniş yaygınlaşmalı. 
Ortadaki bu gerçeğe rağmen Sırrı Süreyya Anayasal zeminden söz ediyor… 
Şaka gibi değil mi? 
* * *
Bak Sırrı Süreyya… 
Asker, polis ve korucudan bahsetmiyorum. Artık biliyoruz ki onlar “düşman” ilan edilmiş durumda. Ama, sizin desteklediğiniz PKK ya da YDG-H’liler, yine sizin savunduğunuzu iddia ettiğiniz bölge insanına saldırıyorlar. Sivil insanları katlediyorlar. Çocukları öldürüyorlar. Yıllar önce İstanbul’da Çetinkaya Mağazası’nda yaptıkları gibi insanları diri ateşe veriyorlar. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 645 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.076 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 642 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 676 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 840 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar