Gazeteci!

Gezi Olayları’nda eylemcilerin arasındaydı. Destek verdi, onlarla aynı fotoğraf karelerinde yer aldı. Taşlı, sapanlı, molotoflu eylemcileri koruyup kolladı. Sonra Tarık Akan gibi bazı isimlerle yurt dışında bir...

Gezi Olayları’nda eylemcilerin arasındaydı. Destek verdi, onlarla aynı fotoğraf karelerinde yer aldı. Taşlı, sapanlı, molotoflu eylemcileri koruyup kolladı. Sonra Tarık Akan gibi bazı isimlerle yurt dışında bir panelde boy gösterdi. Türkiye’nin yabancılara jurnallendiği o toplantıda “elde silah sabaha kadar nöbet tutmaktan” bahsetti.

Şimdi de “Büyük Firar” başlığı ile bir yazı dizisi hazırlamış. Mahir Çayan ve arkadaşlarının 44 yıl önce tünel kazarak cezaevinden kaçışının hikayesini kaleme almış.
Kim bu Mahir Çayan?
Marksist-Leninist Türkiye Halk Kurtuluş Partisi Cephesi (THKP-C) Lideri. Örgütün geçmişi kanlı terör olayları ile dolu. Bu ülke çocuklarının pek çoğu, o örgütün kahpe pusuları ile hayatını kaybetti.
Çayan’ın giriştiği eylemlere bakın:
- Ankara Ziraat Bankası Küçükesat Şubesi soygunu.
- İstanbul Türk Ticaret Bankası Erenköy Şubesi soygunu.
- İş adamları Mete Has ve Talip Aksoy’un kaçırılarak fidye istenmesi.
- İstanbul’da İsrail Başkonsolosu Epraim Alrom’un kaçırılarak öldürülmesi.
- İstanbul Maltepe’de 14 yaşında bir kız çocuğu olan Sibel Erkan’ın rehin alınması.
- Ordu’nun Ünye ilçesindeki radar üssünde çalışan üç İngiliz teknisyenin rehin alınması.
Doğal olarak su testisi su yolunda kırıldı. Mahir Çayan sonunda Tokat-Kızıldere’de askerle girdiği çatışma sonunda ölü olarak ele geçirildi. Ancak, kurduğu terör örgütü kan ve can almaya devam etti.
Sözün kısası… Mahir Çayan amaca ancak silahlı mücadele ile ulaşılacağına inanan bir terörist.
Ama yazı dizisinin anonslarına bakılırsa, adeta kutsal ve yüce bir kişilik. Kendisinden “devrimci” olarak bahsediliyor. Çünkü, yazı dizisini kaleme alan kişi, Cumhuriyet Gazetesi’nin Genel Yayın Müdürü Can Dündar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 645 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.076 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 644 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 676 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 840 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar