FETÖ’cü de aynı “Atatürkçü” de!

Bir 10 Kasım’ı daha geride bıraktık. Artık iyice emin oldum ki, bu ülkede Atatürk’ü hiç bilmeyen ve O’nu bir türlü anlayamayanların başında kendine “Atatürkçü” adını...

Bir 10 Kasım’ı daha geride bıraktık. Artık iyice emin oldum ki, bu ülkede Atatürk’ü hiç bilmeyen ve O’nu bir türlü anlayamayanların başında kendine “Atatürkçü” adını verenler geliyor.

Gazi Mustafa Kemal’e en büyük haksızlığı da onlar yapıyorlar. Kimi, O’nu olduğundan farklı yorumlayıp, üzerinden prim toplamaya çalışıyor. Kimisi de Atatürk’ü rakı ve balık arasına sıkıştırıp, kendi hayatını ve dar bakış açısını kutsallaştırmaya çabalıyor.

Yıllardır büyük bir istismarla karşı karşıyayız…

Bu ülkede kimileri din adına menfaat grupları kurup, halkı aldatırken; kimleri de farklı bir kulvarda benzer faaliyete devam ediyor.

Yok aslında aralarında hiçbir fark!

Dün, Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu eski başkanı Prof. Sadık Kemal Tural’la konuştum. O da benzer bir yorum yaptı. “Bu ülkede Allah’ın, Peygamber’in demediklerini demiş gibi gösterip, istismar eden din baronları yok mu?” diye sorup, cevabını kendi verdi:

-Var olduğuna göre, bu devletin kurucusu üzerinden de kendine prim devşirmeye çalışanların bulunması kaçırılmazdır.

Sadık Hoca, önemli bir tespitte de bulundu:

-Hayatı boyunca Atatürk’ün Nutku ile Söylev ve Demeçlerini eline almamış insanlar, Atatürk’ü bir kalkan gibi görmeye ve göstermeye çalışıyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 645 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.076 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 642 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 676 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 840 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar