Eylül sıcak geçecek 

Öncelikle bir noktanın altını çizelim: ABD, güvenilir bir müttefik değil. Defalarca test ettik ve kabullendik artık durumu. Nitekim Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, dün açık açık söyledi....

Öncelikle bir noktanın altını çizelim: ABD, güvenilir bir müttefik değil. Defalarca test ettik ve kabullendik artık durumu. Nitekim Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, dün açık açık söyledi. “Münbiç ve Rakka’da verilen sözlerle alakalı tecrübelerimiz var. Hiçbirini unutmadık” dedi. 

Sadece onlar değil ki! Çekiç-Güç’ün neden kurulduğunu ve “Irak’ın toprak bütünlüğü” vurgusunun ardından, ABD’nin Kuzeyde Bölgesel Yönetimi nasıl oluşturduğunu da unutmamak gerekir! 

Şimdi de sözde Suriye’de onlarla birlikte Güvenli Bölge oluşturuyoruz. Güvenliği tehdit eden en önemli unsur ise, ABD tarafından beslenen, desteklenen PKK-YPG. ABD hem onlarla ilişkisini devam ettiriyor, hem de Güvenli Bölge oyunu oynuyor. Bir samimiyetten bahsedilebilir mi burada? Bahsedilemez elbette. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 645 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.076 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 642 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 676 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 840 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar