Evet, cinselliği istismar bu

Hükümet, erken yaşta evliliklerle ilgili yasayı geri çekti. Üzerinde çalışılacak, yeniden değerlendirilecek ve daha sonra tekrar getirilecek. Oysa, seçim meydanlarında CHP’liler dâhil, pek çok...

Hükümet, erken yaşta evliliklerle ilgili yasayı geri çekti. Üzerinde çalışılacak, yeniden değerlendirilecek ve daha sonra tekrar getirilecek.

Oysa, seçim meydanlarında CHP’liler dâhil, pek çok siyasetçi sözler vermişti. Bu yasanın çıkmasını isteyen ailelerin ağzına bir parmak bal sürmüştü. Bugün “cinsel istismarın önü açılıyor”diyenler, o günlerde mangalda kül bırakmayarak, konuyu istismar etmişti.

Bunların içinde kadın milletvekilleri de var. Dün ortaya koydukları vaatler ve söyledikleri sözler zabıtlarda duruyor.

Hükümet, kanayan bir yaraya parmak basınca, bir anda tavır değiştirdiler. Daha düne kadar destekledikleri düzenlemeyi “tu-kaka” yaptılar.

Bunun adı çirkin siyasettir…

“Cinsel istismar” iddialarıyla cinselliği istismar etmektir!

***

Olayın hikâyesi geçmişe dayanıyor…

2004 Yılı’na kadar yoktu böyle bir tartışma. Erken yaşta evliliklerin cezası çok düşüktü, üstelik takibi şikayete bağlıydı. Şikayet eden olmazsa, herhangi bir problem yaşanmıyordu. Hatta, tecavüzcü mağdurla evlendiğinde suç da ortadan kalkıyordu.

Sonra TCK değişti, ağır düzenlemeler getirildi. Birbirine kaçan çiftler ve ailelerin kararı üzerine dini nikahla kurulan yuvalar da yasa kapsamına girdi. Büyük mağduriyetler yaşanmaya başlandı. Bu çiftlerden çocuk sahibi olanlar, cezaevlerini doldurdu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 645 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.076 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 642 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 676 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 840 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar