Erdoğan kaç kilo?

Şaka gibi, garip, acayip bir durum! Serseri mayın misali, olmadık yere çarptılar. “Basın özgürlüğü savaşçıları” milletin gözünün önünde gazeteci dövdüler. Sabah...

Şaka gibi, garip, acayip bir durum! Serseri mayın misali, olmadık yere çarptılar. “Basın özgürlüğü savaşçıları” milletin gözünün önünde gazeteci dövdüler. Sabah Gazetesi’nin genç bayan muhabiri Dilek Yaman’ı tartakladıktan sonra da hep birlikte slogan attılar:

-Faşiste direneceğiz…
“Faşist” dedikleri kim? Cumhurbaşkanı Erdoğan! Seçim sonucu yüzde 52 oy alıp, o makama oturmuş bir isim.
Faşizme karşı omuz omuza verip, “direneceğiz” diye bağıranlar ise, “darbe ihtimali var” haberi yapıp, askerden tokat yiyenlerin etrafında kümelenenler. Kadın dövüp, bağırıp çağıran, “ajanlıkla” suçlanan bir ismin çevresinde toplanan küçük bir güruh!
Dedim ya, şaka gibi. Mizah olsa gerek bu. Hem de kara bir mizah.
* * *
Daha önce de yazmıştım. Can Dündar’ın mahkemeye çıkmadan önce “25 Mart’ta yargılanmayacağız, yargılayacağız” dediğini hatırlatarak, “Böyle gazeteci mi olur” diye sormuştum.
Haklı çıktım. Kendisi gibi düşünmeyip, soru soran gazetecilere “tetikçi” diye saldırdı. Onları hedef gösterdi. Bir bayan gazetecinin tartaklanması ile sonuçlanan olayların fitilini ateşledi.
Daha önce “Medya ve düşünce özgürlüğü Adliye Binası’na sığmayacak” demişti. Aynen öyle oldu. Vandallık her tarafı sarınca, medya ve düşünce özgürlüğü kapıdan içeri bile giremedi.
Adliye içindeki taşkınlıklara ve atılan sloganlara bakınca, bunların “basın özgürlüğünden” anladıklarının da halkın oyları ile seçilen Erdoğan düşmanlığı olduğu ortaya çıktı. Sandık sonuçlarına gösterilen tepkiye bakıp, buna “halk düşmanlığı” da diyebiliriz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 645 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.076 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 642 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 676 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 840 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar