Devlerle tarihi satranç

Kritik bir dönemin eşiğindeyiz. Küresel ölçekte geleceği şekillendirecek önemli gelişmeler yaşanıyor. Türkiye ise hem oyunculardan biri, hem de oyunun sergilendiği alan!  Bilek güreşi de diyebiliriz buna...

Kritik bir dönemin eşiğindeyiz. Küresel ölçekte geleceği şekillendirecek önemli gelişmeler yaşanıyor. Türkiye ise hem oyunculardan biri, hem de oyunun sergilendiği alan! 

Bilek güreşi de diyebiliriz buna, tarihi bir satranç da… 

Şu anda taraflar birbirini yokluyor. Gücünü ters ediyor. Atacağı adımları ve sergileyeceği oyunları tahmin etmeye çalışıyor. Tabir-i caizse, ata sporumuz güreşte olduğu gibi el enseler çekiliyor. 

Malum, Rusya’dan S-400’lerin ikinci bataryasının sevkıyatı başladı. Tam bu esnada T.C. Başkanı Erdoğan, Rusya’da Putin’le görüştü. Bizler, başlangıçta, İdlib konusuna odaklansak da, gördük ki Erdoğan’ın ziyaretinin anlamı tahminlerden çok daha derin! 

Öyle fotoğraflar verildi, öyle diyaloglar yaşandı ki, her birinde çok derin anlamlar ve son derece önemli mesajlar var. 

Biliyorsunuz

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 645 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.077 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 645 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 677 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 841 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar