Demirtaş ve Yüksekdağ DEAŞ’çı mı?

Son günlerdeki gelişmeler, ister istemez insanı düşündürüyor! Bu güne kadar izledikleri politika ve tekrarladıkları söylemler, akıllara su soruyu getiriyor: -Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve HDP’liler...

Son günlerdeki gelişmeler, ister istemez insanı düşündürüyor! Bu güne kadar izledikleri politika ve tekrarladıkları söylemler, akıllara su soruyu getiriyor:

-Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve HDP’liler DAEŞ destekçisi mi?

Çünkü…

Sürekli olarak PYD ve YPG’nin DEAŞ’le mücadele ettiğini söylüyor, onlara karşı çıkan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin DEAŞ’a yardım ettiğini iddia ediyorlardı.

Doğu ve Güneydoğu’da bu propagandayı yaptılar. Medyayı bu yönde kullanmaya kalktılar. Avrupa’ya gidip, Türkiye’yi karalamaya, aleyhimizde bir algı oluşturmaya çalıştılar. Öylesine çirkinleştiler ki… Hiç utanmadan, sıkılmadan, bu terör örgütüne silah yardımı yaptığımızı bile iddia ettiler.

Sonra, Türk Silahlı Kuvvetleri alana indi. Fırat Kalkanı Operasyonu, DEAŞ’in tepesinde patladı.Başika’dan yapılan top atışlarıyla etkisiz hale getirilen DEAŞ’li terörist sayısı bine ulaştı. Pek çok yerleşim yeri DEAŞ’ten temizlendi. Buralara gerçek sahipleri yerleşmeye başladı.

Bunların “DEAŞ’le savaşıyor” dedikleri PYD, son günlerde gerçek yüzünü iyice gösterir oldu.DAEŞ’ı bıraktı, onunla mücadele eden hedeflere yöneldi. DEAŞ’a yönelik olarak yürütülen Fırat Kalkanı Operasyonu’nu engellemeye çalıştı, ÖSO’nun, terörden temizlediği köylere saldırdı. Tabii, Türk Silahlı Kuvvetleri de doğal olarak tepesine bindi.

Demirtaş ve Yüksekdağ mantığıyla yola çıkıp, şunu diyebiliriz o zaman:

-PYD, DEAŞ’le birlikte hareket ediyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 645 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.076 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 642 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 676 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 840 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar