Darbeci Erdoğan!

Bu saçma sapan iddia, benim değil elbette. Dün Başbakan Yardımcılı Numan Kurtulmuş’la beraberdik. “Utanmasalar” dedi: -“Darbe kararını da Erdoğan verdi” diyecekler. Bazı arkadaşlar, hemen...

Bu saçma sapan iddia, benim değil elbette. Dün Başbakan Yardımcılı Numan Kurtulmuş’la beraberdik. “Utanmasalar” dedi: 
-“Darbe kararını da Erdoğan verdi” diyecekler. 
Bazı arkadaşlar, hemen araya girdi: 
-Onu da söylüyorlar zaten. 
Maalesef Türkiye, uzun süredir vatandaşı yanlış algılarla yönlendirmeye çalışan, son derece tehlikeli ve sinsi bir yapı ile karşı karşıya. Son darbe teşebbüsü de gösterdi ki, verebilecekleri zararın ve sergileyebilecekleri alçaklığın sınırı yok. 
İşte, Bakanlar Kurulu tarafından ilan edilen Olağanüstü Hal Kararı’nın altında bu Türkiye gerçeği yatıyor!

***

Dün, medyanın Ankara temsilcileri olarak Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş’un daveti üzerine tarihi Çankaya Köşkü’ndeydik. 15 Temmuz gecesi pek çok bakan orada toplanmıştı. Üzerinde uçaklar, helikopterler uçmuş, tanklarla içeri girilmeye çalışılmıştı. Onları engelleyen, büyük ölçüde kararlı bir direniş göstererek, vücutlarını siper eden halk oldu. 
Kurtulmuş da önce darbeye karşı tek vücut olan milletin hakkını teslim etti: 
-Milletimize şükran borçluyuz. Gösterdiği cesaret ve feraset olmasaydı, bugün belki hayatta olmayacaktık. 
Sonra, OHAL kararı ve önümüzdeki dönemde izlenecek strateji ile ilgili önemli bilgiler verdi… 
Konuşmalarından çıkardığım sonuç, devlet artık son derece kararlı. Sadece darbecileri cezalandırmakla kalmayacak. Onlara destek veren FETÖ zihniyetini de Türkiye’den kazıyıp atacak. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 644 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.071 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 640 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 675 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 835 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar