CHP’nin derdi kazanmak değil ki! 

Yine ne dediyse, kamuoyuna hangi mesajı verdiyse tersini yaptı. Kemal Bey, gösterilecek cumhurbaşkanı adayının herkesten oy alabilmesi gerektiğini söyledi. Ama Muharrem İnce ile sadece CHP seçmenini tatmin etti.  “Tarafsız...

Yine ne dediyse, kamuoyuna hangi mesajı verdiyse tersini yaptı. Kemal Bey, gösterilecek cumhurbaşkanı adayının herkesten oy alabilmesi gerektiğini söyledi. Ama Muharrem İnce ile sadece CHP seçmenini tatmin etti. 

“Tarafsız olmalı” dedi, buna karşılık partisi içinde CHP ilkelerini uygulamak için genel başkanlık yarışına giren bir ismi tercih etti. 

Adayın “kavgacı olmaması gerektiğini” söyledi. Muharrem İnce ise, aday olur olmaz “Kavganın daniskasını yaparım, daniskasını” diye efelendi. 

Ekonomi bilmesi gerektiğinden bahsetti. Buna karşılık, İlhan Kesici yerine fizik-kimya öğretmeni olan Muharrem İnce adında karar kıldı. 

Çünkü… 

Kafasındaki formülleri hayata geçiremedi. “Çatı Adayı Projesi” çöktü. Erdoğan’a karşı Abdullah Gül’ü kullanma hesapları suya düştü. Parti içinden yükselen baskılar yüzünden CHP’li bir aday göstermeye mecbur kaldı. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 645 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.076 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 642 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 676 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 840 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar