Cenaze yağıyor…

Hani davul zurnalarla kutlamalar yapılmıştı; “Kobani kurtarıldı” deniliyordu, “şehrin DAEŞ’ten temizlendiği” söyleniyordu ya…  Hiç öyle görünmüyor! Farkında...

Hani davul zurnalarla kutlamalar yapılmıştı; “Kobani kurtarıldı” deniliyordu, “şehrin DAEŞ’ten temizlendiği” söyleniyordu ya… 

Hiç öyle görünmüyor! 
Farkında mısınız bilmiyorum; ama Kobani’den Türkiye’ye cenaze yağıyor. Sınırdan her gün yeni cesetler geliyor. KCK ve Kandil’den yapılan açıklamalarda da, bunların Kobani’deki çatışmalarda ölenler olduğu ortaya konuluyor. En son Türkiye tarafına getirilenler, çatışmalarda öldürülen Reşit Çınar, Masum Kural ve Mahmut Kurtay isimli PYD’liler. 
Birkaç gün önce de 12 ceset birden gelmişti. Bunların isim ve fotoğrafları internette yayınlanmıştı. Kobani’deki çatışmalarda öldürülen Amerikan asıllı PKK’lıyı da unutmayalım. 
Demek ki… 
O davul zurna ile yapılan kutlamalar bir tarafa, Kobani ve çevresindeki çatışmalar bütün şiddetiyle devam ediyor. 
HHH
Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, birkaç gün önce önemli açıklamalar yapmıştı. PKK’nın son 6 ay içinde Urfa’da 3 bin çocuğu dağa kaçırdığını söylemişti. Sadece Suruç’ta kaçırılan çocuk sayısının 400’ü bulduğunu bildirmişti. 
İşte o çocukların bir bölümü Kobani’ye gönderiliyor. Ellerine silah veriliyor, ciddi bir eğitimden geçirilmeden DAEŞ’ın üzerine sürülüyor. 
Sonra da cesetleri geliyor. 
Hem de akın akın… 
Diyarbakır’dan bazı isimlerle konuştum. 7 Haziran seçimlerine 15 gün kala Türkiye’ye gelen ceset sayısının arttığını söylediler. Bir hafta kala ise, her gün 3-5 cenaze töreni düzenlediği gerçeğini dile getirdiler. 
Konvoylar yaptılar, cenazeleri şehirde dolaştırdılar, PKK ve HDP bayrakları salladılar, zılgıtlar çektiler. 
Daha açık bir ifade ile Kobani ve çevresinde öldürülen YPG’liler, Türkiye’deki seçim çalışmalarının malzemesi oldu! Diyarbakır dışındaki bölge illerinde de durumun farklı olduğu söylenemez. 
* * *
Şimdi biliyorum ki, hemen “Onlar çetelere karşı Kürtleri korumak için savaşıyorlar” denilecek. 
Pek öyle değil… 
Biliyorsunuz, Kobani merkezinde de insanlar için değil, yıkık dökük binalar için savaşmışlardı. O bölgeden kaçan insanları Türkiye bağrına basmıştı. Onların asıl amacı, alan hakimiyeti sağlamaktı. Bu yüzden Barzani’nin bölgeye KDP güçlerini göndermesinden bile rahatsız olmuşlardı. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 645 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.076 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 644 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 676 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 840 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar