Bir koalisyon hikâyesi

7 Haziran’da sandıktan belirsizlik çıktı. Şimdi Türkiye koalisyon modellerini konuşuyor. Genellikle de “Şu şununla bir araya gelmez, bu bununla olmaz” türünden yorumlar yapılıyor. Oysa siyasette...

7 Haziran’da sandıktan belirsizlik çıktı. Şimdi Türkiye koalisyon modellerini konuşuyor. Genellikle de “Şu şununla bir araya gelmez, bu bununla olmaz” türünden yorumlar yapılıyor. Oysa siyasette “olmaz” diye bir şey yok! 

Bunun örnekleri o kadar çok ki... AK Parti hükümetleri öncesinde 1999 seçiminin ardından da peş peşe “olmaz” denilenler oldu… 
Sandıktan DSP birinci, MHP ikinci parti olarak çıktı. DSP birinciydi ama Meclis aritmetiği Devlet Bahçeli’ye de Başbakanlık yolunu açmıştı. Üstelik DYP Genel Başkanı Tansu Çiller, Bahçeli’den bizzat randevu alıp danışmanları Mümtazer Türköne ile Hüseyin Kocabıyık’ı, kendisine gönderdi. Onlar da Çiller’in mesajını iletti: 
-Sizi Başbakan yapalım. 
Bahçeli’den ise hiç beklenmeyen bir cevap geldi: 
-Tansu Hanım biraz dinlensin. 
Yetmedi, bitmedi; Bahçeli bu tavrını bizzat bana, AKŞAM’a yaptığı açıklamayla içine Necmettin Erbakan’ı da katarak kamuoyuna deklare etti: 
-Necmettin Erbakan ve Tansu Çiller biraz dinlensinler. 
Dahası da var.  FP ve DYP’yi oyun dışı bırakan Bahçeli, yine bana bir açıklama yaparak, DSP’ye zeytin dalı uzattı. “Yeni bir yüzyıla giriyorsak, yeni bir sayfa açalım” dedi. 
Ardından devam etti: 
-Bülent Ecevit, kişiliği açısından Türkiye’nin yetiştirdiği değerli bir siyaset ve devlet adamıdır. İlkeli dürüst bir insandır. 
 Bahçeli böylece; 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 645 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.076 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 644 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 676 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 840 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar