Bir değil, iki değil, 200 adet… 

Zaman zaman bir ileri iki geri, kimi zaman da iki ileri bir geri gidiyoruz. Bazen oldukça kötü, bazen de limoni bir hal alan ilişkilerimizi “dostluk ve müttefiklik” açıklamaları ile süslüyoruz.  “Böyle bir dost...

Zaman zaman bir ileri iki geri, kimi zaman da iki ileri bir geri gidiyoruz. Bazen oldukça kötü, bazen de limoni bir hal alan ilişkilerimizi “dostluk ve müttefiklik” açıklamaları ile süslüyoruz. 

“Böyle bir dost varken, düşmana gerek yok” demek mümkün, mümkün olmasına da… Onu içimizden söylüyor, halin icabını yapmaya çalışıyoruz. Aslında onlar da farklı davranmıyor, onlar da öyle yapıyorlar. 

Küresel dengeler, ekonomik ve siyasi ilişkiler öyle gerektiriyor çünkü! 

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği daha yeni bir açıklama yaptı. “Gerginliklere rağmen, ABD, Türkiye’nin sağlam bir dostu ve müttefikidir” dedi. 

O arada dostluğunu da gösterdi! Suriye’deki PKK ve YPG’nin denetiminde olan Türkiye düşmanı Demokratik Suriye Güçleri’ne 200’den fazla kamyonla silah, mühimmat ve malzeme gönderdi. 

2014 Yılından beri bunu sürekli olarak yapıyor. ABD’nin DAEŞ bahanesi ile gönderdiği o silahlar da PKK ve YPG tarafından bizim askerimize doğrultuluyor. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 645 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.076 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 642 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 676 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 840 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar