'Bilge lider' sus artık...

Anayasa gereği Türkiye’yi seçime götürecek Geçici Hükümet kuruldu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de twitlerle atağa kalktı. Adeta bu anı bekliyormuş gibi bir değerlendirme...

Anayasa gereği Türkiye’yi seçime götürecek Geçici Hükümet kuruldu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de twitlerle atağa kalktı. Adeta bu anı bekliyormuş gibi bir değerlendirme yaptı: 

“AKP-PKK gayrimeşru birlikteliği hükümet nikâhı ile ilan edildi.” 
Hayır hayır, yanlış değil. Aynen bu ifadeleri kullandı! 
Açıkçası ilk anda ben de şaşırdım. “Aaaa” deyip, birkaç defa okumak zorunda kaldım. Baktım ki doğru. 
MHP’nin Manevi Lideri Alparslan Türkeş’in oğlunun Başbakan Yardımcısı, BBP’nin eski Genel Başkanı Yalçın Topçu’nun Kültür Bakanı olduğu bir hükümet, PKK ile nikâh kıymış! Öyle diyor Devlet Bahçeli. 
Hem de Tuğrul Türkeş’in “MGK üyesi olarak bölücü terörle mücadele edeceğim”, Yalçın Topçu’nun da “Türkiye’nin en önemli meselesi PKK terörüdür” dediği bir ortamda. 
Ayrıca, buna “ince siyaset” ve “milliyetçilik” adı veriliyor! Yetmiyor, kendine “milliyetçi” sıfatı biçen bir grup da alkışlıyor! 
Şaka gibi. İnsan rüyasında görse inanmaz. 
* * *
Neden yaptı Bahçeli bunu? 
Çünkü, yıllardır sürdürdüğü politika bu. Öyle alıştı, öyle gördü, öyle idare etti. TBMM’de her salı günü yapılan partisinin grup toplantılarında kürsüye çıktı. “Terör” dedi, “ihanet” dedi. Çözüm Sürecini yerden yere vurdu. Daha da ileri gidip Tayyip Erdoğan’la Abdullah Öcalan’ı aynı fotoğraf karesine yerleştirip omuz omuza hareket ediyorlarmış intibaını vermeye çalıştı. Ağzına geleni söyledi. 
Doğru, Öcalan bir terörist… 
Bu yüzden de kendisine “idam cezası” verildi. Ama o cezanın infazı 57. Hükümet döneminde altında Ecevit, Bahçeli ve Yılmaz’ın imzaları olan bir anlaşma ile Meclis’e gönderilmeyerek engellendi. Daha sonra da yine aynı hükümet döneminde idam cezası kaldırıldı. 
Bahçeli, buna rağmen konuştu. Hatta meydanlarda “Asın Öcalan’ı” deyip ip bile attı.  “Elinde imkan varken sen niye gereğini yapmadın?” diye soran çok olmadığı için, O aynı söylemlere devam etti. 
Dün ipten kurtardığı bir teröristi, ülke menfaatine kullanıp kan dökülmesini önlemeye çalışanları “hain” ilan etmeyi sürdürdü. 
* * *
Bahçeli, “çözüm değil, çözülme”, “ihanet”, “PKK-Öcalan” diye diye bu güne kadar getirdi. Şimdi de kendi politikaları sonucu ortaya çıkan geçici bir seçim hükümeti üzerinden vurarak, aynı politikayı sürdürmeye çalışıyor. 
Ama şartlar çok farklı… 
Silahlı Kuvvetler, Kandil’e tarihinin en büyük darbesini vurdu. 
Terör örgütünün yurt içindeki yuvaları bombalanıyor. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 645 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.077 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 645 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 677 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 841 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar