Başkanlık ekibi

Başbakan değişti, AK Parti’nin karar organının yüzde 50’si ile Kabine’nin üçte biri yenilendi, verilen mesajlar netleşti. Mesajlara ve ortaya çıkan tabloya bakınca, yeni kadroya “Başkanlık...

Başbakan değişti, AK Parti’nin karar organının yüzde 50’si ile Kabine’nin üçte biri yenilendi, verilen mesajlar netleşti. Mesajlara ve ortaya çıkan tabloya bakınca, yeni kadroya “Başkanlık ekibi” adı verilebilir.
Önce Kabine’deki isimlere bakalım…

Başbakan Yardımcılıkları, Nurettin Canikli ve Veysi Kaynak gibi isimlerle yenilendi. Canikli, AK Parti içinde kendisini ispat etmiş, çalışkan ve ekonomi nosyonu olan bir isim. Veysi Kaynak ise, hem yerel yönetim, hem de hukuk geçmişine sahip. Yeni dönemde ihtiyaç duyulacak bir geçmişi var.
Aile Bakanlığı’na getirilen Fatma Betül Sayan Kaya, Erdoğan’ın danışmanlığını yaptı. AK Parti içinde de başarılı çalışmalarıyla öne çıktı. Sürekli sıkıntılar ve tartışmalarla gündeme gelen Aile Bakanlığı’na ciddi bir dinamizm getirebilir.

AB Bakanı Ömer Çelik, AK Parti’nin geçmişinde ciddi hizmetleri ve bakanlık tecrübesi bulunan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yol arkadaşlarından biri. Başından beri Kabine’de yer alması beklenen isimler arasındaydı.
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na getirilen Faruk Özlü de önemli figürlerden biri. Geçmişte Savunma Sanayii’nde görev aldı. Bugün övündüğümüz pek çok milli projenin altında imzası bulunuyor. Bu tercih ve önceki bakan Fikri Işık’ın Milli Savunma Bakanlığı’na getirilmesi, Türkiye’nin Savunma Sanayiindeki atılımlarının artarak devam edeceğinin de göstergesi.

Mehmet Özhaseki ismine gelince… AK Parti’nin en başarılı belediye başkanlarından biriyken, Parlamento’ya kaydırıldı. Siyasi tecrübesi yüksek, halkla diyaloğu kuvvetli bir isim. AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevi sırasında Belediye Reformu üzerinde çalışıyordu. Ayrıca, terörün Güneydoğu’da yakıp yıktığı yerleri imar etmek de Özhaseki’nin sorumluluk alanındaydı. Bu görevlendirme de gösteriyor ki, yeni hükümet terörle mücadele ile birlikte bölgeyi imar çalışmalarını da kararlılıkla yürütecek.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de geçmişte aynı görevde yer almış olan oldukça tecrübeli bir isim.
AK Parti hükümetlerinin bugüne kadar sağlık alanında gerçekleştirdiği bütün değişim ve dönüşümler, Recep Akdağ döneminde hayata geçirildi. Belli ki Şehir Hastaneleri de hayata geçirilirken, yine O’nun Sağlık Bakanlığı görevinde bulunması isteniyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 645 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.076 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 642 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 676 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 840 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar