Ayıptır, yakışmıyor size

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir açıklama yapmış. Daha doğrusu Meclis’te yaşanan rezilliklere kılıf uydurmaya çalışmış. Söyledikleri baştan aşağı...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir açıklama yapmış. Daha doğrusu Meclis’te yaşanan rezilliklere kılıf uydurmaya çalışmış.

Söyledikleri baştan aşağı ibret verici, düşündürücü ve insanın içini acıtacak cinsten. Aynı zamanda da Türk Ceza Kanunu’ndaki “suç ve suçluyu övme” fiilinin tam da karşılığı.

Bakın, Anayasa Değişikliği görüşmeleri sırasında yaşanan o çirkin görüntüler için neler söylüyor…

Önce, görüşmelerin geniş kitleler tarafından bilinmesi gerektiğini ifade ediyor. CHP’lilerin bu amacı güttüklerinden bahsediyor.

Sonra, CHP’li vekillerin “Milletin kürsüsünü korumak için biz buradayız” sözlerini hatırlatıyor.

Ardından da “çok iyi oldu” dercesine şu sözleri söylüyor:

-Tüm milletvekillerimiz kürsünün etrafına gidip, kürsüye sahip çıktıkları zaman, bu olay geniş kitlelere duyurulmuş oldu.

Yani kavgayı ve kürsü işgalini savunuyor…

TBMM’de kürsünün sökülmesini, bir milletvekilinin burnunun kırılmasını, diğerinin ayağının ısırılmasını ve havada uçan yumrukları meşrulaştırmaya çalışıyor. Adeta, Meclis’ten dünyaya servis edilen o rezil görüntüler karşısında mutluluğunu ortaya koyuyor.

Kılıçdaroğlu, HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın cezaevinde bulunması dolayısıyla “O yoksa ben varım” der gibi davranıyor.

Belki söz konusu Kılıçdaroğlu olunca, bu tavırlar yadırganmıyor, ama… Yakışmıyor “Cumhuriyetin kurucusu” olmakla övünen bir siyasi partinin Genel Başkanlık makamına. İşin TCK’ya göre suç teşkil eden yönünü bir yana bıraktım. Tek kelime ile ayıp!

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 644 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.071 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 640 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 675 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 835 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar