Avrupa ve PKK’ya Urfa tokadı

Şanlıurfa Bin değil, on bin değil… Dile kolay, tam 580 bin. Şanlıurfa’nın ağırladığı Suriyeli mülteci sayısından söz ediyorum. Bize ayar vermeye çalışan, lafa geldiğinde...

Şanlıurfa

Bin değil, on bin değil… Dile kolay, tam 580 bin. Şanlıurfa’nın ağırladığı Suriyeli mülteci sayısından söz ediyorum. Bize ayar vermeye çalışan, lafa geldiğinde mangalda kül bırakmayan, zaman zaman da küstahlaşan bütün Avrupa’nın kabul ettiği mülteci sayısından fazla!

Urfa’nın nüfusu, 1 milyon 960 bin iken, Suriye’deki gelişmelerin ardından 2,5 milyona yükselmiş. Türkiye’nin ilk mülteci kampı da, en büyük mülteci barındırma merkezi de bu ilimizde.

Üstelik, hiçbir sıkıntı da yaşanmıyor. Urfalılar, Suriye’den gelen kardeşlerini bağırlarına basmış, normal hayatlarına devam ediyor.

Çünkü…

Şanlıurfa, Hz. İbrahim’den kalma bir özellikle misafirperverliği çok seviyor. Zaten Urfa’da yıllarca Türk, Kürt ve Arap birlikte yaşadı. Bugün de aynı kardeşlik içinde bu birliktelik sürüyor.

Utanırlar mı bilemem…

Ancak, bu Avrupa’nın utanması gereken bir tablo!

***

Abdullah Öcalan, Şanlıurfalı. Bugün kanlı terör örgütü PKK’yı sevk ve idare eden isimlerden biri olan Murat Karayılan da öyle.

Buna karşılık, Şanlıurfa bölgede terörün giremediği nadir illerden biri. Terör örgütü çok uğraştı, hayli çabaladı; ancak başarılı olamadı. Bu şehrimizdeki etnik farklılıklara rağmen, Şanlıurfalıları esir alamadı. Halk hiçbir zaman teröre ve ona destek veren uzantılarına itibar etmedi.

Kanal Urfa Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Toru, şehrin bu özelliğini çok güzel sözlerle ifade etti:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 645 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.076 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 642 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 676 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 840 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar