Moskova’da çözüm zirvesi

Sıkıntılar ve belirsizlikler vardı. Erdoğan ile Putin bir araya geldi. Ardından Fırat Kalkanı Operasyonu gerçekleştirildi. Zeytin Dalı Operasyonu’nda da böyle oldu. Erdoğan ve Putin görüşmesi Zeytin...

Sıkıntılar ve belirsizlikler vardı. Erdoğan ile Putin bir araya geldi. Ardından Fırat Kalkanı Operasyonu gerçekleştirildi. 

Zeytin Dalı Operasyonu’nda da böyle oldu. Erdoğan ve Putin görüşmesi Zeytin Dalı Operasyonu’nun kapısını açtı. 

İki lider bugün de Moskova’da bir araya geliyorlar. Gündemin en öncelikli ve ağırlıklı maddesi Suriye. Türkiye, gerekli hazırlıkları ve yığınağı yaptı, bekliyor. Geçmişteki örneklere bakılırsa, Moskova Zirvesi’nden de bir uzlaşma çıkması bekleniyor. Çünkü her defasında iki liderin bir araya gelmesi düğümü çözdü. 

Bu görüşmenin, yeni bir operasyonun kapısını açma ihtimali yüksek. 

O yüzden bugün, ABD’nin, İran’ın, Suriye Rejimi’nin ve başta YPG olmak üzere bölgedeki irili ufaklı bütün terör yapılarının gözü Moskova’da.

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 644 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.069 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 638 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 675 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 835 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar