Trikupis nasıl teslim oldu

Sevgili okurlarım, tüm ulusal bayramları unutturmaya çalışan, protokol törenleri dışında kutlamaları bile yasaklayan bir iktidarla karşı karşıyayız… 26-30 Ağustos arası her yıl Zafer...

Sevgili okurlarım, tüm ulusal bayramları unutturmaya çalışan, protokol törenleri dışında kutlamaları bile yasaklayan bir iktidarla karşı karşıyayız…
26-30 Ağustos arası her yıl Zafer Haftası olarak kutlanırdı.
Bunlar ulusal kavramları unutturmak için yeni bir uygulama başlattı! 26 Ağustos’a bu yıl da 948 yıl önceki Malazgirt savaşını oturttular ve onu kutluyorlar. Bizim Zafer Bayramı’ndan ise şimdilik ses yok!
Hani 23 Nisan’ı gündemden düşürmek için o tarihe Kutlu Doğum Haftası yerleştirdiler ya, aynen onun gibi!
Ulusal bayramlarımız zaten çok az.
23 Nisan, 19 Mayıs, 30 Ağustos ve 29 Ekim.
Ellerinden gelse tümünü iptal edecekler de o kadarı pek mümkün olmuyor. Sadece yasaklamakla yetiniyorlar.  

★★★

30 Ağustos (1922) Zafer Bayramı’nın anlamını ve perde arkasını pek çok kişi bilmez. Ege ve Batı Anadolu’yu işgal eden Yunan ordusuna karşı İnönü ve Sakarya’da kazandığımız zaferler sonrasında çatışmalar azalmıştı, cephelerde durgunluk vardı.
Batı Cephesi Kumandanı İsmet Paşa, Başkumandan Mustafa Kemal Paşa.
Hani bugünkü sahtekârların aşağılamaya kalkıştığı iki aslan yürekli adam. Ömürleri cephelerde geçmiş, en ön saflarda vuruşmuş kahramanlar.

★★★

Türk Ordusu düşmana saldıracak ve son darbeyi vurmaya çalışacaktı. Ancak bunun çok gizli tutulması gerekiyordu. Asker bile yeni mevzilerine gece yürüyüşleriyle gidiyordu. Ankara’da kurulan Anadolu Ajansı 26 Ağustos öncesinde bir haber geçti:
“Mustafa Kemal Paşa yarın Çankaya’da bir çay ziyafeti verecek.”
Dikkatler oraya çevrilirken Mustafa Kemal Paşa Ankara’dan sessizce ayrılıp Batı Cephesi’ne, Afyon yakınlarına gitti. Saldırı planları hazırdı.

★★★

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türk’ün Türk’e propagandası! 01 Aralık 2023 | 218 Okunma Geçmişten günümüze banker piyasası 30 Kasım 2023 | 229 Okunma Varoş bankerlerinden yüksek sosyeteye 29 Kasım 2023 | 422 Okunma Kendim ettim kendim buldum... 28 Kasım 2023 | 573 Okunma Suudiler işi kotarmış bile!.. Kanarya ve Cimbom nerede? 25 Kasım 2023 | 238 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar