Port Frankie

Geçtiğimiz senelerde yabancı turistlerin tercih ettiği noktalara artık yerli turistler de çok rağbet etmeye başladı. Geçen hafta İstanbul’daki fine dining konseptiyle müşterilerine hizmet veren Frankie’nin...

Geçtiğimiz senelerde yabancı turistlerin tercih ettiği noktalara artık yerli turistler de çok rağbet etmeye başladı. Geçen hafta İstanbul’daki fine dining konseptiyle müşterilerine hizmet veren Frankie’nin yazlık lokasyonu Martı Marina içindeki Port Frankie’de harika bir gastronomik deneyim yaşadık.

Yalınlık baz alınarak, taze ve yerel ürünlerle gerçekten birbirinden farklı dünya lezzetlerini Türk yorumlarıyla tadımladık.

Port Frankie’nin şefi Melih Demirel endüstri mühendisi…Şef olmaya karar verdiğinde New York’un en prestijli okullarından Cullinary Institute of America’ya gidiyor ve okulu bitirdikten sonra çıraklık dönemini New York’ta, kalfalık dönemini Tokya’da geçiriyor. Dünyanın en iyi restoranları arasında olan michelin yıldızlı French Laundry ve Noma’da da çalıştıktan sonra ustalık döneminde de İstanbul’a geliyor. Geçtiğimiz aylarda Frankie’de mutfağın başına geçiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sanat lezzetle buluştu 11 Ağustos 2018 | 2.388 Okunma Pan Asya Mutfağı İsokyo ve İtalyan Mutfağı Papermoon geçen hafta ödüllendirildiler…… 01 Ağustos 2018 | 126 Okunma Port Frankie 21 Temmuz 2018 | 104 Okunma Coupe De Monde de la Patissere ‘de ilk ödülümüzü aldık…. 07 Temmuz 2018 | 240 Okunma Kadınlar Köprüaltı Lokantasında buluştu… 23 Haziran 2018 | 444 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar