Masalsı bir şehir Edinburgh

Masalsı bir şehir olan Edinburgh, Orta Çağ’dan bugüne uzanan bir mimari skalaya ev sahipliği yapıyor. Özellikle eğitim ve kültürel alanlardaki şöhretiyle her yıl 1 milyon turist ağırlıyor.Kuzey...

Masalsı bir şehir olan Edinburgh, Orta Çağ’dan bugüne uzanan bir mimari skalaya ev sahipliği yapıyor. Özellikle eğitim ve kültürel alanlardaki şöhretiyle her yıl 1 milyon turist ağırlıyor.

Kuzey ülkelerinin yağmurlu havasına, gotik mimarisine ve soğuğuna inat, bugün adım attığımız topraklar, enerjisiyle içimizi ısıtıyor. İngiltere’nın kuzey sırtında, İskoçya’nın başkenti Edinburgh’dayız. Burası tarih kokan sokakları, ilk günkü gibi saklanan mimarisi, İngiliz ruhu ve yaşantısıyla oldukça dikkat çekici bir durak olarak karşımızda.

Edinburgh, İskoçya’nın kuzeyinde Kuzey Denizi’ne kıyısıyla her ne kadar ülkenin Glasgow’dan sonra en büyük ikinci şehri olsa da başkent ünvanını kendine saklamıştır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sanat lezzetle buluştu 11 Ağustos 2018 | 2.389 Okunma Pan Asya Mutfağı İsokyo ve İtalyan Mutfağı Papermoon geçen hafta ödüllendirildiler…… 01 Ağustos 2018 | 126 Okunma Port Frankie 21 Temmuz 2018 | 105 Okunma Coupe De Monde de la Patissere ‘de ilk ödülümüzü aldık…. 07 Temmuz 2018 | 240 Okunma Kadınlar Köprüaltı Lokantasında buluştu… 23 Haziran 2018 | 444 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar