Kuzeyin büyüleyici başkenti: Dublin

Geçtiğimiz hafta, Birleşik Krallık’ın kuzeyini keşfettikten sonra, bu sefer adanın öteki tarafına doğru uzanmak farz oluyor. Zira bu kadar yol kat edip, bu kıtaya ayak bastıktan sonra, etrafı ziyaret etmek keyiften başka...

Geçtiğimiz hafta, Birleşik Krallık’ın kuzeyini keşfettikten sonra, bu sefer adanın öteki tarafına doğru uzanmak farz oluyor. Zira bu kadar yol kat edip, bu kıtaya ayak bastıktan sonra, etrafı ziyaret etmek keyiften başka bir şey vermiyor. Hal böyle olunca, soluğu İngiltere’nin hüküm sürdüğü adanın batı yakasında, karşı kıyılarda alıyoruz ve İrlanda’ya ayak basıyoruz. Ülkenin başkenti ve en büyük şehri Dublin, bizi karşılıyor ve bu ziyareti keyifli kılacak pek çok şey vadediyor.

Dublin, Orta Çağ zamanından beri ülkenin başkenti olarak hüküm sürüyor. Vikinglerin bu kıtaya göç etmesiyle kurulduğuna inanılan şehir Avrupa’nın en önemli kültür başkentlerinden birisi. Müzik ve edebiyat alanındaki başarısı, adanın sınırlarını aşarak dünyaca tanınan isimleri diğer ülkere tanıtıyor.

Oscar Wilde, Jonathan Swift, Maeve Binchy gibi isimler, dünya edebiyatına büyük katkılarda bulunarak İrlanda’nın dilini dünyaya tanıtıyor. Her ne kadar bu denli eskiye uzansak da aslında Dublin oldukça genç bir şehir olarak da tanınıyor. Nüfusun neredeyse yarısı 25 yaşın altındaki genç nüfustan oluşuyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sanat lezzetle buluştu 11 Ağustos 2018 | 2.389 Okunma Pan Asya Mutfağı İsokyo ve İtalyan Mutfağı Papermoon geçen hafta ödüllendirildiler…… 01 Ağustos 2018 | 128 Okunma Port Frankie 21 Temmuz 2018 | 107 Okunma Coupe De Monde de la Patissere ‘de ilk ödülümüzü aldık…. 07 Temmuz 2018 | 245 Okunma Kadınlar Köprüaltı Lokantasında buluştu… 23 Haziran 2018 | 446 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar