Avrupa’nın ideal tatil rotalarından birisi: MALTA

Akdeniz’in Avrupa ile Afrika arasında kalan bir noktasında, küçük, sakin ve bir o kadar da heyecanlı bir adadayız bu hafta. Avrupa’nın ideal tatil rotalarından birisi olan bu küçücük adanın...

Akdeniz’in Avrupa ile Afrika arasında kalan bir noktasında, küçük, sakin ve bir o kadar da heyecanlı bir adadayız bu hafta. Avrupa’nın ideal tatil rotalarından birisi olan bu küçücük adanın görünüşüne aldanmamanız gerekiyor, zira Malta tahmin ettiğinizden çok daha fazlasını sizlere sunuyor, tarihi sokakları, ada kültürü, harika sahilleri ve eşsiz şehir hayatıyla yaz aylarında geçireceğiniz en güzel birkaç gün ile sizi tarihte yolculuğa çıkartabilir, yeni şeyler keşfetmenizi sağlayabiliri ve sizi kendine aşık edebilir.

Malta, Gozo ve Comino adındaki üç farklı ada, ülkenin tamamını oluşturuyor ve bu ufak adaları gezmek her ne kadar çok vaktinizi almasa da, görecekleriniz karşısında sanki şehrin neredeyse yarısından azını keşfetmişsiniz gibi hissedeceksiniz.

Ülkenin başkenti ünvanını da taşıyan Valetta sanki zamanda yolculuk yapmış gibi hissetmenize sebep olacak, neredeyse taş devrine uzanacak tarihi mirası ve Orta Çağ’dan kalma yapılarıyla, UNESCO dünya mirasına girmekle kalmayan şehir, bugün hâlâ görenleri büyülemeye devam ediyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sanat lezzetle buluştu 11 Ağustos 2018 | 2.389 Okunma Pan Asya Mutfağı İsokyo ve İtalyan Mutfağı Papermoon geçen hafta ödüllendirildiler…… 01 Ağustos 2018 | 128 Okunma Port Frankie 21 Temmuz 2018 | 107 Okunma Coupe De Monde de la Patissere ‘de ilk ödülümüzü aldık…. 07 Temmuz 2018 | 245 Okunma Kadınlar Köprüaltı Lokantasında buluştu… 23 Haziran 2018 | 446 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar