Cumhuriyet aydını bir yazar: Hıfzı Topuz

Hürriyet yazarı Doğan Hızlan bu hafta 'Cumhuriyet aydını bir yazar: Hıfzı Topuz' başlıklı yazısını kaleme aldı. Hıfzı Topuz’un edebi ve aydın kişiliğinin belirgin özelliği nedir diye sorsanız, size iki cümleyi geçmeyen bir yanıt veririm.

Hıfzı Topuz’un edebi ve aydın kişiliğinin belirgin özelliği nedir diye sorsanız, size iki cümleyi geçmeyen bir yanıt veririm.

Osmanlı’dan Cumhuriyet’e uzanan serüvenimizi, seyir defterimizi belgesel bir anlayışla bize aktarmıştır.

Hakkında yazdığım iki yazıma gönderme yapacağım, biri seksen beş diğeri yüz yaşı için yazdığım yazılar, ayrıntılı bilgiyi onlarda bulursunuz.

Onu çok yakından tanımam TRT’de göreve geldiği dönemdir. İsmail Cem onu radyonun başına geçirmişti.

Severek yaptığım programları anımsıyorum.

Daha sonra da Şakir Eczacıbaşı’nın kurduğu Kültür Politikaları grubunda çalıştık.

Yurtdışında önemli görevleri üstlenenler kendi ülkeleriyle olan bağlantılarını keserler, o tam tersine UNESCO’daki görevi sırasında bizi dünyaya tanıttı. Edebiyatçılarımızı, ressamlarımızı kitaplarıyla, anılarıyla ölümsüz kıldı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhuriyet’in Kültür Politikası ve Sanat 03 Mayıs 2024 | 75 Okunma Yemek ve Kültür 30 Nisan 2024 | 110 Okunma Kitabın başkenti Eskişehir 28 Nisan 2024 | 44 Okunma Zeytinburnu Mozaik Müzesi 25 Nisan 2024 | 36 Okunma Yemekle siyasi dönem arasındaki bağlantı 23 Nisan 2024 | 43 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar